Uusia polkuja avoimesta – hae kesän 2024 kursseille 19.4. mennessä!

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa myös kesällä monipuolisesti musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin opintoja sekä runsaasti taidealalle soveltuvia yrittäjyys- ja työelämäopintoja. 

Avoimen yliopiston kursseilla voit tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamista tai harrastaa taidetta parhaiden asiantuntijoiden opetuksessa. Hakuaika avoimen yliopiston kesän 2024 kursseille on 3.-19.4.2024.. Tarkistathan myös kurssikohtaiset hakuajat.  

Kesällä 2024 voit opiskella avoimessa yliopistossa muun muassa kuratointia, drag-taidetta, musiikkiteatteria sekä taidealan työelämätaitoja. Tarjolla on myös erilaisia kursseja laulajille. Lukiolaisilla ja muilla toisen asteen opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua maksutta osaan avoimen yliopiston kursseista.

Tutustu tarkemmin tarjontaan kurssikalenterissa.  

Muistathan, että Taideyliopiston tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta saavat kaikista Taideyliopiston avoimen yliopiston omista kursseista 50 % alennuksen. Alennus ei koske yhteistyöoppilaitoksissa (mm. kesäyliopistot) järjestettävää opetusta. 

Taideyliopiston alumnit, jotka ovat valmistuneet 1.8.2021 jälkeen, voivat täydentää opintojaan maksutta Taideyliopiston avoimen yliopistossa.

Lue lisää jatkuvan oppijan opinto-oikeudesta.  

Kesäopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä haetaan myös vanhan musiikin väyläopintoihin, jotka kootaan vanhan musiikin opinnoista toista kertaa lukuvuodelle 2024–2025. Suoritettuasi väyläopinnot pääset suoraan vanhan musiikin koulutusohjelman hakuprosessin toiseen vaiheeseen. Suoritettujen väyläopintojen lisäksi sinun tulee täyttää muut koulutusohjelman hakuehdot.

Tutustu vanhan musiikin väyläopintoihin ja niiden hakuohjeisiin.  

Katso kaikki kesän 2024 kurssit ja hae! 

Olen kiitollinen siitä, miten paljon olen voinut oppia tämän vuoden aikana.” Lue, millaista on opiskella Taideyliopiston avoimessa yliopistossa! 

Oboisti Tiina Rajamäki suoritti opintoja Taideyliopiston avoimessa yliopistossa, koska halusi oppia lisää vanhan musiikin esityskäytännöistä ja kehittää tyylinmukaista soittotaitoa. Mezzosopraano Nea Mäkelä osallistui avoimen yliopiston tarjoamalle Oopperalaboratorio-kurssille kesällä 2022. Sama kurssi järjestetään myös kesällä 2024.  

Tutustu avoimen yliopiston opiskelijoihin: 

Vanhan musiikin opiskelija Tiina Rajamäki: “Parasta väyläopinnoissa on ollut saada oppia uutta ja laajentaa omia näkemyksiä” 

Avoimen yliopiston opiskelija, mezzosopraano Nea Mäkelä: Täältä löytyy usein sellaisia kursseja, joita ei voi missään muualla käydä