Hae opiskelija-asuntoa

Opiskelijana sinun on mahdollista hakea edullista opiskelija-asuntoa opintojesi ajaksi.

Hae asuntoa ajoissa

On tärkeää hakea asuntoa heti kun saat tiedon opiskelupaikasta. Opiskelija-asuntoihin tulee paljon hakemuksia syyslukukauden alussa.

Suosittelemme, että haet asuntoa useamman kanavan kautta. Muistathan poistaa turhat hakemukset jonosta, jos saat asunnon.

Asunnon löytäminen on paljon helpompaa, jos olet valmis asumaan keskustan ja kampusalueen ulkopuolella. Muista, että pääkaupunkiseudulla matkustaminen on helppoa: julkinen liikenteemme on rankattu Euroopan parhaiden joukkoon. 

Jos tarvitset väliaikaista majoitusta saapuessasi opiskelupaikkakunnalle ennen kuin saat oman asunnon, kannattaa tutustua alueen hotelli- ja hostellitarjontaan sekä Airbnb-vaihtoehtoihin.

Yliopisto ei valitettavasti voi auttaa sinua asunnon hankkimisessa.

Asuntovaihtoehtoja Helsingissä

Suosittelemme seuraavia asumisvaihtoehtoja opiskelijoille:  

HOAS – Helsingin seudun opiskelija-​asuntosäätiö

HOAS tarjoaa yksiöitä, perheasuntoja ja soluhuoneita.

Sibelius-Akatemian opiskelija-asuntola, Clavis

Clavis on pieni opiskelija-asuntola, joka on tarkoitettu Sibelius-Akatemian tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille.

Kuopion opiskelija-asunnot

Kuopas eli Kuopion Opiskelija-asunnot Oy rakennuttaa, ylläpitää ja vuokraa opiskelija-asuntoja Kuopiossa. Reilu 3000 opiskelijaa asuu Kuopaksen vuokra-asunnoissa. Kuopaksella on Kuopiossa 29 asuntokohdetta opiskelijoille sopivalla sijainnilla. Kuopas tarjoaa myös kalustettuja asuntoja ja perheille ja pariskunnille sopivia asuntoja.

Seinäjoen opiskelija-asunnot

Opiskelijoiden valittavana on runsaasti opiskelija-asuntoja eri puolilla kaupunkia. Opiskelija-asuntoja välittää Seinäjoen kaupungin omistama Sevas Opiskelijakodit. Jokaisessa asuntokohteessa on pesutupa, saunoja sekä muuta yhteistilaa. Lisätietoja löydät Sevaksen verkkosivuilta.

Opiskelija-asunnoissa on kiinteät Internet-yhteydet. Opiskelija-asuntojen sijainti on erinomainen ja lähellä keskustan palveluja. Asuntojen haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy Sevas Opiskelijakotien verkkosivuilta. Vapaita asuntoja välittävät myös paikalliset kiinteistövälitystoimistot.

Väliaikainen majoitus

Jos pysyvä asuntosi ei ole vielä saatavilla kun saavut pääkaupunkiseudulle ja tarvitset väliaikaista majoitusta, voit majoittua hostellissa. Löydät kattavan hotelli- ja hostellilistan Hostelworld.com-sivulta. Helsingissä on tarjolla myös Airbnb-majoitusta

Muita verkkosivuja asunnon etsijöille

Muista muuttoilmoitus ja päivitä tietosi opiskelijarekisteriin

Muuttaessasi pysyvästi toiselle paikkakunnalle sinun on tehtävä muuttoilmoitus, jotta postisi kulkee oikeaan paikkaan ja väestörekisteritiedot päivittyvät. Kun olet tehnyt ilmoituksen, uudet osoitetietosi välittyvät automaattisesti eri viranomaisille, kuten Kelaan ja verohallintoon. Kätevimmin teet muuttoilmoituksen verkkopalvelussa www.posti.fi/muuttoilmoitus, minkä lisäksi voit tehdä muuttoilmoituksen myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella.

Huomaa, että Postiin tehdyt muuttoilmoitustiedot eivät välity Taideyliopiston opiskelijarekisteriin, joten huolehdi, että osoitetietosi ovat sielläkin ajan tasalla. Osoitteenmuutoksen voit tehdä helpoiten itse Peppi-järjestelmässä.