Tulostaminen kampuksilla

Opiskelijat voivat käyttää kampukselta löytyviä monitoimilaitteita, joilla voi kopioida, skannata ja tulostaa.

Tulostimet on tarkoitettu vain työ- ja opiskelukäyttöön.

Mikäli tarvitset kopioita tai tulosteita yksityiskäyttöön, on niitä varten kirjastoissa käytettävissä Print-In-City -palvelu.

Opiskelijoiden monitoimilaitteiden sijainnit kampuksilla

Töölön kampus

• M-talo: 3., 5. ja 7. kerros ja kirjasto
  • R-talo: 3. ja 4. kerros

Sörnäisten kampus

• Kookos: 4. kerros ja kirjasto
  • Sörnäinen, Mylly:  2. kerros

Turvatulostaminen

Turvatulostamisella tarkoitetaan sitä, että käyttäjä lähettää omalta tietokoneeltaan tulostustyönsä Taideyliopiston monitoimilaitteiden yhteiseen tulostusjonoon, ja käy sitten tulostamassa sen paperille haluamallaan monitoimilaitteella.

Turvatulokseen lähetetty tulostustyö näkyy kaikkien monitoimilaitteiden tulostusjonossa, kun olet kirjautunut monitoimilaitteelle käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tai tunnistautumiskortilla.

Kirjautuminen monitoimilaitteelle

Monitoimilaitteelle kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla tai tunnistautumiskortilla. Jos kirjaudut laitteelle käyttäjätunnuksella ja salasanalla, syötä uniarts-käyttäjätunnuksesi muodossa abc12345.

Kun olet kirjautunut monitoimilaitteelle, voit valita monitoimilaitteen näytöltä tulostettavaksi lähettämäsi tiedoston ja tulostaa sen laitteella.

Monitoimilaitteella voit myös ottaa kopioita paperisista dokumenteista tai skannata paperisia dokumentteja digitaaliseen muotoon. Saat näin skannatut dokumentit Taideyliopiston sähköpostiisi.

Muistathan kirjautua ulos monitoimilaitteelta painamalla näytön uloskirjautumispainiketta tai näyttämällä korttia uudelleen kortinlukijalle.

Tulostuskortit

Voit nopeuttaa monitoimilaitteelle kirjautumista hankkimalla tulostuskortin. Kun olet rekisteröinyt kortin monitoimilaitteella, sinun ei jatkossa tarvitse syöttää laitteeseen käyttäjätunnusta ja salasanaa, vaan voi kirjautua käyttämällä tulostuskorttia laitteen kortinlukijalle.

Tunnistautumiskorttina käytetään ensisijaisesti HSL:n matkakorttia. Älä rekisteröi monitoimilaitteille muita kortteja.

Matkakortin rekisteröinti tunnistautumiskortiksi

Voit rekisteröidä HSL-matkakorttisi tunnistautumiskortiksi millä tahansa Taideyliopiston monitoimilaitteella näin:

• Näytä matkakorttia monitoimilaitteen etuseinässä sijaitsevalle kortinlukijalle.
  • Anna monitoimilaitteelle oma uniarts-käyttäjätunnuksesi (muodossa abc12345) ja salasanasi ja paina ok.
  • Tämän jälkeen kortti on käyttövalmis.

Monitoimilaitteen käyttäminen

Voit käyttää kampusten monitoimilaitteita kopiointiin, skannaamiseen ja tulostusjonoon lähettämiesi tiedostojen tulostamiseen. Kirjaudu aina ensin sisään monitoimilaitteelle joko tunnistautumiskortillasi tai käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

Jos tulostat yliopiston tietokoneelta, voit valita tulostimeksi ”turvatulostus”, jolloin dokumenttisi näkyy tulostusjonossa kaikilla kampusten monitoimilaitteilla.

Henkilökohtaiselta tietokoneeltasi et voi valita tulostimeksi suoraan turvatulostusta, vaan sinun pitää lähettää tulostustyösi kampusten monitoimilaitteille sähköpostitse.

Omalta laitteelta tulostaminen sähköpostitse

Kun haluat käyttää monitoimilaitetta henkilökohtaiselta tietokoneelta tulostamisessa, käytä ns. mobiilitulostusta, eli toimi näin:

• Lähetä tulostettava tiedosto omasta uniarts-sähköpostistasi pdf-muotoisena liitetiedostona sähköpostiosoitteeseen  print@uniarts.fi.
  • Kirjaudu monitoimilaitteelle ja valitse tulostettava tiedosto omasta tulostusjonostasi.
  • Sähköpostitulostuksessa tulostusjonoon tulee erikseen sekä lähetetty sähköpostiviesti ja tiedosto. Valitse tulostettavaksi pdf-tiedosto ellei sähköpostiviestissä ole sisältöä, jonka haluat myös tulostaa.
  • Huomioithan, että mobiilitulostus tapahtuu aina mustavalkoisena kaksipuolisena tulostuksena. Muita tulostusvalintoja varten on käytettävä tulostamiseen Taideyliopiston tietokonetta, esimerkiksi yhteiskäyttöisiä laitteita.

Tulostuskiintiöt

Opiskelijoiden on tulostuskiintiö 400 mustavalkotulostetta vuodessa. Kiintiöön kuuluu sekä tulostaminen että kopiointi, sen sijaan skannaaminen ei kuluta kiintiötä. Lisää tulostuskiintiötä voit ostaa Taideyliopiston tulostuspalveluiden saldokauppa Lataamosta. Ostettua tulostuskiintiötä ei hyvitetä tai palauteta.

Ole huolellinen kiintiön käytössäsi

Jos tulostamisessa tapahtuu sellainen laitteista tai järjestelmästä johtuva häiriö, jonka vuoksi menetät kiintiöstäsi tulosteita, ota yhteyttä henkilökunnan jäseneen, joka todistaa tilanteen kirjallisesti allekirjoittamalla tapauksesta tekemäsi kirjallisen selostuksen, josta ilmenee

• omat tietosi
  • mitä olit tulostamassa, missä ja milloin
  • mitä tapahtui
  • kuinka monta sivua meni hukkaan ja miksi

Skannattu selostus toimitetaan IT-tukipalveluille tai toimitetaan lähimpään IT-tukipalvelupisteeseen palveluaikojen puitteissa. Maksimihyvitys on 50 mustavalkosivua. Emme hyvitä kiintiön menetystä, joka on aiheutunut käyttäjän omasta toiminnasta tai siitä, että monitoimilaitteelta ei ole kirjauduttu ulos tai tulostuskortti on hävinnyt.

Apua ongelmatilanteissa

Saat apua monitoimilaitteiden käyttöön IT-tukipalveluista numerosta 0294 47 2200 tai sähköpostitse help@uniarts.fi.

Jos paperi on loppu tai on vähissä, voit itse lisätä paperia paperilokeroon. Jos tulostimen läheltä ei löydy lisää paperia, ota yhteyttä kiinteistön vahtimestariin.

IT-tukipalvelut vaihtaa värikasetit monitoimilaitteille ja verkkotulostimiin.

Jos laitteessa on huoltoa vaativa vika, ota yhteyttä IT-tukipalveluihin. Mikäli huoltotarve ilmenee palveluaikojemme ulkopuolella, voit soittaa myös Canonin huoltoon, jonka yhteystiedot löytyvät koneen Unigrafia-tarrasta.

Ekologisuus tulostamisessa

Ota tulostamisessa huomioon myös ekologiset seikat:

• tulosta vain, jos tarvitset dokumentin paperille
  • tulosta vain tarpeelliset sivut
  • vaihtoehtona voi olla mm. tulostaminen pdf-tiedostoksi, jonka saa auki useimmilla päätelaitteilla
  • tulosta ensisijaisesti mustavalkoisena ja kaksipuoleisena
  • käytä väriä vain, jos se on tarpeen, väritulosteen hinta on 4-kertainen mustavalkoiseen verrattuna
  • jos tulostat useita sivuja yhdelle sivulle, tarkista asettelun toimivuus yhdellä sivulla ennen suurien määrien tulostamista