Opiskelijan terveydenhoito

Läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat voivat käyttää YTHS:n palveluita maksettuaan Kelalle terveydenhoitomaksun.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut terveydenhoitomaksun Kelalle.

YTHS-terveydenhoitomaksu on pakollinen kaikille Suomessa korkeakoulututkintoa suorittaville tutkinto-opiskelijoille. Maksat terveydenhoitomaksun itsenäisesti suoraan Kelalle.

Terveydenhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia. Vaikka sinun ei täytyisi maksaa terveydenhoitomaksua, voit silti käyttää YTHS:n palveluita. Lue lisää: Miten toimin, jos kuulun toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan?

Ajanvaraus

Ajanvaraus kaikkiin YTHS:n palveluihin tapahtuu hoidontarpeen arvioinnin kautta.

Soita puhelinpalveluun ja odota takaisinsoittoa, ma–to klo 8.00–15.00 ja pe klo 8.00–14.00

  • Yleis- ja mielenterveyden palvelut p. 046 7101073
  • Suunterveyden palvelut p. 046 7101085

Asiointi verkossa ja etänä

Self-verkkopalvelu on helppo ja nopea kanava hoitaa terveyteesi liittyviä asioita. Kun olet kirjautunut Self-verkkopalvelun käyttäjäksi, voit hoitaa monia asioita sujuvasti verkossa. Sen kautta voit mm. ylläpitää yhteystietoja, hallinnoida ajanvarauksia, ottaa yhteyttä YTHS:n lomakkeella, keskustella chatissa tai aloittaa etävastaanoton.

Terveyspalvelut vaihto-opintojen aikana ulkomailla

YTHS ei tarjoa etävastaanottoa ulkomaan opiskelijavaihdon tai harjoittelun aikana.

Eu-terveydenhoito.fi -sivustolta löydät tietoa opiskelijan sairaanhoidosta ulkomailla esim. vaihto-opintojen aikana. Vieraile sivustolla.

Terveystietopankki

Terveystietopankkiin on koottu laaja valikoima artikkeleita opiskelijaikäisen aikuisen terveyteen, sairauksiin, mielenterveysasioihin sekä suunterveyteen liittyvistä asioista.

Kunnalliset terveyspalvelut

Mene oman kotikuntasi terveysasemalle, jos tarvitset hoitoa aikana, jolloin YTHS ei ole auki.

Päivystysavun numerosta 116 117 saa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysavussa sinua auttavat oman alueesi päivystyspalvelun sairaanhoitajat, jotka tekevät puhelimitse arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta.

Terveydenhoito vaihto-opiskelijoille