Opiskelijaliikunta

UniSportin lisäksi opiskelijoiden käytössä on kuntosali Kookos-rakennuksessa ja SYKETTÄ-korkeakoululiikunta Kuopiossa.

UniSport – opiskelijoiden oma liikuntakeskus pääkaupunkiseudulla

Taideyliopiston, Hankenin, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston rahoittama UniSport tarjoaa opiskelijoille edullisia liikunta- ja hyvinvointipalveluita monenlaisiin tarpeisiin – halusitpa sitten kanavoida energiaasi kuntosalilla, haastaa kaverisi sulkapallossa tai rauhoittaa mieltäsi palauttavassa hathajoogassa.

UniSportin liikuntakeskukset sijaitsevat Kluuvissa, Töölössä, Meilahdessa, Kumpulassa ja Otaniemessä. Suositulla kausikortilla saat pääsyn UniSportin kaikille kuntosaleille, ryhmäliikuntatunneille sekä pallopeliryhmiin. Lisäksi palveluihin kuuluvat muun muassa hieronta, erilaiset liikuntakurssit ja personal training-palvelut.

UniSport on positiivisen fiiliksen treenipaikka, jonne jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Tärkeintä on vapaus liikkua juuri omalla tavalla; rennosti, tavoitteellisesti tai jotain siltä väliltä.

Kokeile UniSportin palveluita vaikka heti – ensimmäinen tutustumiskerta on sinulle maksuton.

Kuntosali Kookoksella

Teatterikorkeakoulun kuntosali on kaikkien Taideyliopiston opiskelijoiden käytössä osoitteessa Haapaniemenkatu 6.  Jos sinulla ei ole Kookoksen tiloihin sopivaa sähköistä avainta, pyydä oven avausta vahtimestarilta.

Liikuntapalvelut Kuopiossa

Taideyliopiston opiskelijana voit hyödyntää SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunnan palveluita.

SYKETTÄ-korkeakoululiikunta sisältää:

  • Ohjatut ryhmäliikuntatunnit, n. 60 tuntia viikossa (zumba, spinning, pumppi yms.)
  • Avoimet lajivuorot, n. 25 tuntia viikossa (salibandy, lentopallo, sulkapallo ym.)
  • Opiskelijaryhmien viikoittaiset vakiovuorot
  • Vaihtuvat liikuntakurssit ja lajikokeilut
  • Erilaiset ravitsemus- ja hyvinvointipalvelut, esim. ravitsemusneuvonta

BREAK PRO -taukoliikuntaohjelma käytössäsi maksutta

BREAK PRO on fysioterapeuttien suunnittelema työkalu työn tauottamiseen, ergonomian parantamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Se aktivoi sinua pitämään taukoja ja muistuttaa tauoista. Ohjelma sisältää taukojumppavideoita monipuolisesti koko keholle, uusien liikuntasuositusten mukaisesti. Mukana ovat myös pilates, ergonomia ja mindfulness. Taukoliikuntavideot ohjaavat virkistävää taukoliikuntaa henkilökohtaisella ajastuksella ja ehkäisevät päätetyön haittavaikutuksia.

Taideyliopiston opiskelijana saat Break Pron maksutta käyttöösi jopa viidellä eri laitteella. Lataa sovellus tietokoneellesi alla olevasta linkistä. Ohjelma kysyy sähköpostiosoitettasi aktivointikoodin lähettämistä varten. Mobiililaitteeseen saat sovelluksen Applen AppStoresta tai Google Play -kaupasta. Mikäli olet käyttänyt Break Prota mobiililaitteessasi ennen kevättä 2023, sinun kannattaa vaihtaa uuteen versioon (4.0.34) poistamalla ensin vanha sovellus ja lataamalla uusi sovelluskaupastasi. 

Ohjelman käynnistyessä valitse kieli. Ohjelma muistuttaa ja ohjaa taukoliikuntaa valitsemallasi aikataululla 30, 45, 60, 90 tai 120 min välein tai määritellyin kellonajoin. Tee valintasi, kuinka usein haluat tehdä taukoliikuntaa. Ohjelma sisältää yli 300 liikettä kehon eri alueille.