10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Opiskelijakortti ja opiskelijaedut

Alennuksia ja etuja juniin, busseihin ja opiskelijaruokailuun. Opiskelijakortin sijaan voit käyttää myös Tuudo-mobiilisovelluksen opiskelijatunnistetta ja Frank-opiskelijakorttia.

Opiskelijakortti

Voimassa olevalla opiskelijakortilla osoitat olevasi opiskelija esimerkiksi VR:n junissa, Matkahuollon busseissa ja aterioidessasi opiskelijaravintoloissa. Opiskelijakortti on myös esitettävä asioitaessa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS). Opiskelijakorttina voit käyttää Tuudo-mobiilisovelluksen opiskelijatunnistetta sekä Frank-opiskelijakorttia. Tuudon voit ottaa käyttöösi heti, kun sinulla on uniarts-käyttäjätunnukset. Frank-kortin tilaamisessa voi kestää hiukan pidempään.

Tuudon opiskelijatunniste

Tuudo-mobiilisovelluksen opiskelijatunnistetta voit käyttää, jos olet kandidaatti- tai maisteriopiskelija tai vaihto-opiskelija. Voit aktivoida tunnisteen, kun opiskeluoikeutesi on voimassa ja sinulla on uniarts-käyttäjätunnukset. Saat sillä opiskelija-alennuksia opiskelijaruokalassa sekä liikennevälineissä. Tuudon voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store). Ota Tuudon opiskelijatunniste käyttöön klikkaamalla Tuudon valikossa olevaa ”lompakko”-kuvaketta oman nimesi vieressä. Opiskelijatunniste ei toimi enää valmistumisen jälkeen. Voit lukea lisää Tuudon sivuilta. Taideyliopiston Tuudo-ohjeet löydät täältä.

Frank-opiskelijakortti

Voit saada Frank-opiskelijakortin, jos olet Taideyliopiston ylioppilaskunnan jäsen. Opiskelijakortti tilataan Frankin verkkopalvelusta. Voit tehdä tilauksen sitten, kun opiskeluoikeutesi on voimassa. Opiskelija-alennukset ja edut saat vain läsnä olevana opiskelijana. Lue lisää Frank-kortista, lukuvuositarroista ja kortin tarjoamista eduista ylioppilaskunnan sivuilta.

Joukkoliikenteen opiskelija-alennukset

VR:n opiskelija-alennus

Saat VR:n junissa opiskelija-alennuksen Tuudon opiskelijatunnisteella tai Frankin opiskelijakortilla. Et tarvitse muita todistuksia. 

Mikäli sinulla on erityinen tarve alennuksiin opintojen alettua jo ennen tunnisteen/opiskelijakortin saamista, voit pyytää akatemiasi opintopalveluista VR:n väliaikaisen opiskelijatodistuksen, johon tarvitset allekirjoituksen ja leiman. Lisätietoa VR:n opiskelija-alennuksesta: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/opiskelijat_uusi. Sivustolta voit myös ladata väliaikaisen VR:n opiskelijatodistuksen (Tilapäinen todistus). 

Matkahuollon opiskelija-alennus

Saat linja-autoissa opiskelija-alennuksen Tuudon opiskelijatunnisteella tai Frankin opiskelijakortilla. Et tarvitse muita todistuksia. 

Mikäli sinulla on erityinen tarve alennuksiin opintojen alettua jo ennen opiskelijatunnisteen/opiskelijakortin saamista, voit hankkia Matkahuollon opiskelijakortin. Kortin saamiseksi sinun tulee ladata Matkahuollon opiskelijatodistus ja pyytää siihen akatemiasi opintopalveluista allekirjoitus ja leima. Opiskelijatodistuksen voi ladata täältä:  https://www.matkahuolto.fi/opiskelijalippu-ja-opiskelijakortti 

HSL:n (Helsingin Seudun Liikenne) opiskelija-alennus

HSL myöntää pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkoihin opiskelija-alennuksen pääkaupunkiseudulla kirjoilla oleville päätoimisille perustutkinto-opiskelijoille. Lisätietoja ja ohjeet opiskelijahintaisen matkalipun hankkimiseen löydät HSL:n sivuilta. Jotta voit käyttää HSL:n mobiilisovellusta, sinulla pitää olla suomalainen henkilötunnus, joka on tallennettu Taideyliopiston Peppi-järjestelmään. 

Jos olet vaihto-opiskelija, voit hankkia HSL:n matkakortin palvelupisteestä. Tarvitset yliopiston leimalla varustetun alennuslippuhakemuksen ja henkilöllisyystodistuksen. Hakemus ja ohjeet löytyvät HSL:n sivuilta kohdasta “Vaihto-opiskelijan alennuslippu”.  

Muut opiskelija-alennukset ja -edut

Ruokailu

Saat voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia esittämällä opiskelija-alennuksen opiskelijaravintoloissa. Alennettu lounashinta ravintoloissa on yleensä 2,50 € – 2,70 €. Lue lisää Taideyliopiston opiskelijaruokaloista (linkki tulossa).

Voit käydä syömässä myös muiden yliopistojen ja korkeakoulujen ravintoloissa. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) omistamalla UniCafe-ketjulla on monia ravintoloita ympäri Helsinkiä. UniCafe-ravintoloiden sijainnit, ruokalistat ja hinnastot löytyvät UniCafen nettisivuilta. Myös useissa Fazerin Amica-ravintoloista saa opiskelijahintaisen lounaan.

Muita opiskelija-alennuksia

Monet museot, teatterit, musiikkitapahtumat, liikuntapaikat, kahvilat ja kaupat myöntävät opiskelijoille alennuksia. Opiskelijakortilla saat opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ympäri Suomen. Aina kannattaa kysyä alennuksia. Taideyliopiston opiskelijat pääsevät ilmaiseksi lähes kaikkiin oman yliopiston opiskelijaesityksiin ja -näyttelyihin. Voit tutustua opiskelija-alennuksiin ja erityisesti ylioppilaskunnan jäsenilleen tarjoamiin etuihin ylioppilaskunnan sivuilla.