10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Opintopsykologi ja yliopistopappi

Taideyliopistossa toimii yliopistopappi sekä opintopsykologi, joilta voit halutessasi saada keskusteluapua.

Opintopsykologi

Opintopsykologi tukee tutkinto- ja vaihto-opiskelijoiden oppimista, opiskelua ja opiskeluhyvinvointia. 

Opintopsykologi on laillistettu psykologi. Yliopistossa työskennellessään opintopsykologi tekee työtä opiskeluun liittyvän ohjauksen ja mielenterveystyön rajapinnoilla. Työn tarkoituksena on tukea ja edistää opiskelijoiden oppimista, opiskelua ja opiskeluhyvinvointia. 

Opintopsykologi toimii niin yksilö- kuin yhteisötasollakin: Opiskelijoille opintopsykologi tarjoaa yksilöohjausta ja mahdollisuuksien mukaan ryhmäohjausta. Henkilökunnan ohjaustehtävää opintopsykologi tukee koulutuksin ja antamalla konsultaatiotukea. Lisäksi opintopsykologi tekee moniammatillista opiskeluhyvinvoinnin kehittämistyötä yhteistyössä Taideyliopiston henkilökunnan ja yliopiston ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Taideyliopiston opintopsykologipalvelut eivät koske nuorisokoulutuksessa olevia opiskelijoita, joiden vastaava tukitaho löytyy heidän pääasiallisen opiskelupaikkansa, kuten lukion opiskeluhuollosta. Palvelun piiriin eivät kuulu myöskään muut erillisten opintojen suoritusoikeudella opiskelevat. 

Opiskelijoiden yksilöohjaus 

Tavallisia teemoja opintopsykologin vastaanotolla ovat opintojen sujumiseen, jaksamiseen, jännittämiseen, motivaatioon, ajankäyttöön, aikaansaamiseen, oppimisvaikeuksiin, taiteilijaidentiteettiin sekä valmistumiseen ja työelämään liittyvät haasteet. 

Ennen yhteydenottoa voit myös tutustua opintopsykologien koostamaan Oman opiskelun ja hyvinvoinnin tukeminen -itseopiskelumateriaaliin.

Käynnit opintopsykologilla ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja maksuttomia. Vastaanottokäynnin pituus on 45-60 min. Tapaamiskertoja on tarpeen mukaan 1-5 per opiskelija lukuvuodessa.  

Opintopsykologi ottaa vastaan Töölön kampuksella osoitteessa Nervanderinkatu 13, 5 krs (N-530). 

Tarvittaessa opintopsykologi ohjaa muun tuen tai jatkotuen piiriin. 

Kiireellisissä ja hoitoa vaativissa mielenterveysasioissa olethan yhteydessä opiskeluterveydenhuoltoon YTHS:ään (p. 046 710 1073) tai terveyskeskukseen. 

Täältä löydät lisää tukea ja vinkkejä mielenterveyteen ja mielenterveyspalveluihin.

Etäohjauskäynnit 

Jos tapaamiset ovat etäohjauksia, ne toteutuvat salattua yhteyttä käyttävällä Viivi-sovelluksella. Etänä toteutuvaan yksilöohjaukseen tullessasi huolehdi, että selaimesi päivitykset ovat ajan tasalla. Etäohjausta varten on myös tärkeää varata hiljainen paikka, jonka äänieristys on riittävä, ja jossa voit olla yksin. Kuulokkeiden käyttäminen parantaa äänenlaatua. Lisätietoa saat opintopsykologilta. 

Miten varaan ajan opintopsykologilta? 

Helsingissä Taideyliopiston opintopsykologina toimii Sanna Vuorinen. 

Lähetä tekstiviesti: ”Ajanvaraus + etu- ja sukunimesi” puhelinnumeroon 050 477 8425. 

Opintopsykologi Sanna soittaa sinulle heti, kun paikka yksilöohjaukseen vapautuu (viimeistään kahden viikon kuluttua yhteydenotosta) ja sopii tapaamisesta. 

Mikäli et pääse tapaamiseen, peruthan tai siirräthän aikasi hyvissä ajoin, jotta se vapautuu käytettäväksi sitä tarvitsevalle. Peruuttamattomat ajat lasketaan käytetyiksi ohjauskerroiksi. 

Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutuksen opiskelijat Kuopiossa 

Kuopion kampuksella opintopsykologina toimii Katri Ruth. 

Lähetä tekstiviesti: ”Ajanvaraus + etu- ja sukunimesi” puhelinnumeroon 050 341 0656. 

Opintopsykologi Katri soittaa sinulle noin viikon kuluessa ja sopii tapaamisesta. 

Huom! Mikäli et pääse tapaamiseen, peruthan tai siirräthän aikasi hyvissä ajoin, jotta se vapautuu käytettäväksi sitä tarvitsevalle. Peruuttamattomat ajat lasketaan käytetyiksi ohjauskerroiksi. 

Tietosuojakäytännöt 

Taideyliopiston opintopsykologitoiminnassa noudatetaan turvallisia tietosuojakäytäntöjä. Tarkemmat tiedot löydät oheisesta tietosuojaselosteesta.

Opintopsykologipalvelut henkilökunnalle 

Opintopsykologi tekee yhteistyötä Taideyliopiston henkilökunnan kanssa opiskelijoiden oppimiseen, opiskeluun ja opiskeluhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Opintopsykologi tarjoaa em. teemoihin liittyen koulutuksia, konsultaatiota ja osallistuu opiskeluhyvinvointia koskevaan moniammatilliseen kehittämistyöhön. 

Erilaisten tilaisuuksien järjestämistä koskien olethan yhteydessä hyvissä ajoin. Alla olevien tietojen sisällyttäminen yhteydenottoon auttaa opintopsykologia vastaamaan mahdollisimman nopeasti ja arvioimaan mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen: 

  • Mikä / millainen tapahtuma on kyseessä? 
  • Mikä on tapahtuman kohderyhmä? 
  • Mikä on tapahtuman tarkoitus? 
  • Milloin tapahtuma järjestetään? (Jos tapahtuma järjestetään klo 8-16 välillä, todennäköisyys on suurempi, että voimme osallistua.) 
  • Missä tapahtuma pidetään? 
  • Millä kielellä tapahtuma on tarkoitus pitää? 

Yhteydenotot Helsingin opintopsykologille Sanna Vuoriselle.

Kuopion kampuksella opintopsykologi Katri Ruthille. 

Helsingin kampuksen yliopistopappi

Taideyliopiston pappi on koko talon väen, niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin käytettävissä. Papin vastaanotolla voit keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä. Yleisemmät keskustelunaiheet liittyvät jaksamiseen, elämäntilanteeseen, ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin sekä erilaisiin henkisiin ja hengellisiin kysymyksiin. 

Yliopistopappi toimii eräänlaisena matkakumppanina, kun elämänkysymykset askarruttavat sekä tukena taiteilijaksi kasvamisessa. Voit tarvittaessa työstää yliopistopapin kanssa myös teologisia ja filosofisia teemoja sekä erilaisiin toimeentuloon, yhteisöllisyyteen ja monikulttuurisuuteen liittyviä asioita. 

Pappiin voit ottaa yhteyttä riippumatta katsomuksesta, vakaumuksesta tai siitä, kuulutko kirkkoon tai et. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään sinun vakaumustasi kunnioittaen, oli se mikä tahansa. 

Miten varaan ajan yliopistopapille?

Helsingissä Taideyliopiston pappina toimii Lisa Enckell 
050 533 1562 
lisa.enckell@evl.fi
Instagram:@UniArts_pappi_Lisa 

”Voit pyytää minua myös toimittamaan kasteita, hautaan siunaamisia, avioliittoon vihkimisiä tai avioliiton siunaamisia (myös samaa sukupuolta olevat parit), sekä kodin siunaamisia. Olen sekä opiskelijoiden että henkilökunnan pappi.”

Pappi toimii kokoaikaisesti yliopiston kummallakin kampuksella. Tapaamisen voit sopia livenä joko kampuksille tai muualle kuin yliopistolle. Myös videokeskustelut ovat myös mahdollisia. Keskusteluaika (45-60min) kannattaa varata sähköpostitse. Myös puhelimella tai hihasta nykäisemällä voi sopia ajan. 

Vastaanottoajat ja -paikat kampuksilla

  • Tiistaisin klo 13–18 Kookoksella, huone 506
  • Keskiviikkoisin klo 13–16.30 Musiikkitalolla, huone S4107
  • Torstaisin klo 13–18 Nervanderinkadulla, huone N134

Yliopistopappi tukee myös henkilökuntaa 

Henkilökunnan ohjaus- ja opetustehtävää yliopistopappi tukee koulutuksin ja antamalla konsultaatiotukea yhteistyössä muiden hyvinvointitoimijoiden kanssa. Lisäksi yliopistopappi tekee moniammatillista opiskeluhyvinvoinnin kehittämistyötä yhteistyössä Taideyliopiston henkilökunnan ja yliopiston ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Kuopion kampuksen oppilaitospappi

Sibelius-Akatemian Kuopion kampuksen oppilaitospappi Raimo Hakkarainen on myös tavattavissa keskusteluja varten, joko puhelinkeskustelussa tai videovälitteisesti. Ajan voi varata sähköpostilla raimo.hakkarainen@evl.fi

Seinäjoen kampuksen oppilaitospappi

Seinäjoella Taideyliopiston pappina toimii Aila Jaakkola
044 5806651 (puhelut tai whatsapp-yhteydenottopyyntö), aila.jaakkola@seamk.fi
Toimisto Frami A, 310.8 (Kampusranta 9), Seinäjoen Ammattikorkeakoulu