Tutustu vapaasti valittavien opintojen kesän 2024 opetustarjontaan!

Työelämäopinnot

Työelämävalmiuksia kehittäviin opintoihin ovat tervetulleita niin kandidaatti-, maisteri- kuin jatko-opiskelijatkin.

Kesälukukaudella työelämäopinnoissa on tarjolla kaksi upouutta kurssia: Taiteilijan markkinointiviestinnän ABC johdattaa markkinoinnin ja viestinnän perusasioihin taide- ja kulttuurialalla. Kurssilla Design Your Life tutustutaan urasuunnittelun työkaluun, joka pohjautuu Stanfordin yliopistossa kehitettyyn muotoiluajatteluun. Se on tarkoitettu opiskelijoille, jotka kaipaavat aikaa pohtia työelämään siirtymistä.

Ohjelmassa on lisäksi kolme verkkokurssia tekijänoikeuksista, neuvottelutaidosta ja luovan osaamisen sanoittamisesta. Kesän uutuutena englanninkielisessä tarjonnassa on Neuvottelutaidon verkkokurssi.

Ilmoittaudu kesälukukauden 2024 työelämäopintoihin Pepissä 3.–19.4.2024.

Tutustu kesän työelämävalmiuksien koko tarjontaan opinto-oppaassa.

Yhteydenotot ja opintoneuvonta: tyoelama@uniarts.fi

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus lukuvuonna 20242025

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus saa jatkoa lukuvuodeksi 2024-2025. Taideyliopiston yhteisenä opetuksena toteutettavaan maisterivaiheen opintokokonaisuuteen hakeudutaan avoimen yliopiston kesän haun yhteydessä 3.-19.4.2024, ja osa hakijoista kutsutaan soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 27.4.2024.

Opintokokonaisuus on laajuudeltaan 10-30 opintopistettä ja siihen kuuluvat opinnot koostuvat tanssin, musikaalilaulun, äänenkäytön, ensemble-laulun ja näyttelijäntaiteen opintojaksoista sekä mestarikursseista ja työpajoista.

Opintokokonaisuuden kurssisisältö ja hakuohjeet julkaistaan 19.3.2024 opinto-oppaassa. Kokonaisuutta opiskelemaan valitaan hakijoita sekä Taideyliopiston maisterivaiheen tutkinto-opiskelijoista että avoimen yliopiston puolelta.

Tutustu opintokokonaisuuden tietoihin Taideyliopiston verkkosivuilla

Kieli- ja viestintäopinnot

Vapaasti valittaviin opintoihin voit liittää Taideyliopiston omien valinnaisten kielikurssien lisäksi eri kieliverkostojen kursseja. Taideyliopiston opiskelijat voivat hakea vapaasti KiViTa- ja KiVANET-verkostojen kursseille. Hakuaikoja on useamman kerran vuodessa ja opinnot järjestetään pääsääntöisesti etänä.

KiViTan kieli- ja viestintätarjottimelta löydät pääkaupunkiseudun yliopistojen järjestämiä opintoja. KiViTan loppukevään kurssien ilmoittautumisaika on 1.3.-2.4.2024, ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta kivita.fi. Loppukevään kurssitarjonnasta löytyy esim. ruotsin alkeiskurssi, maistiaisia ranskan kielestä ja kulttuurista sekä Taideyliopiston järjestämä Suomea laulaen -kurssi!

KiVANET tarjoaa kielten verkko-opintoja Suomen eri korkeakouluista. KiVANETista löydät kieliä virosta viittomakieleen! KiVANETin loppukevään ja kesän kurssien ilmoittautuminen tapahtuu 2.-17.4.2024 KIVANETin verkkosivulla.

Kandidaatintutkinnon kieliopinnoista voit lukea Opiskelijan uniartsista. Ota yhteyttä osoitteeseen kielet@uniarts.fi, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi kielten hyväksiluvuista tai näyttökokeista (portfolioista).

Seinäjoella toteutettavat koulutukset

Huhti-toukokuussa Seinäjoella opiskellaan kirjoittamista kirjailija Merja Mäen ohjaamana. Ilmoittaudu mukaan Tiedot ja tunnut kirjoittamisessa -kurssille viimeistään 1.4.2024. Elokuussa alkava taiteidenväliseen pedagogiikkaan painottuva TUNNEKKO-kurssi kokoaa yhteen opettajia, ohjaajia, opettajiksi opiskelevia ja kaikkia, jotka haluavat soveltaa työssään taidepedagogiikkaa. Tutkinto-opiskelijat ovat tervetulleita näille kummallekin avoimen yliopiston kurssille.  

Perinteiset Sibelius-Akatemian kesäkurssit järjestetään jälleen tänä vuonna. Sibis Jazz Camp toteutetaan kesäkuun alussa, Teppo Koiviston luotsaama Pianon kesäakatemia heinä-elokuun taitteessa ja Atso Almilan kapellimestari kurssi alkusyksyllä.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet kaikista Seinäjoella järjestettävistä kursseista verkkosivuiltamme.

Liikkuvuusopinnot kesällä 2024

Liikkuvuusopinnoilla tarkoitetaan akatemioiden järjestämää opetusta, johon kuka tahansa Taideyliopiston opiskelija voi osallistua. Voit sisällyttää liikkuvuusopintoja tutkintoosi esimerkiksi vapaasti valittavina opintoina. Opintojakson soveltuvuuden omaan tutkintoon saa varmistettua omasta akatemiasta.

Katso tarkat kurssi- ja akatemiakohtaiset ilmoittautumiset opinto-oppaan valikosta ”Taideyliopiston vapaasti valittavat opinnot”

Avoin yliopisto

Osalle avoimen yliopiston kursseille on varattu maksuttomia kiintiöpaikkoja tutkinto-opiskelijoille. Avoimen yliopiston kesän opetustarjonta on nyt julkaistu. Tutustu tarkemmin kurssitarjontaan ja kiintiöpaikan saamiseen ehtoihin opinto-oppaassa.

Muista Taideyliopiston järjestämistä avoimen yliopiston kursseista läsnäolevat tutkinto-opiskelijat saavat 50 % alennuksen kurssimaksusta. Alennus ei koske yhteistyöoppilaitosten opetusta (kesäyliopistot, kansanopistot).

Tutustu kurssikalenterin tarjontaan.

Hakuaika kesällä 2024 alkavaan avoimen yliopiston järjestämään opetukseen alkaa 3.4.2024 ja päättyy 19.4.2024.