Tuudo-mobiilisovellus

Tuudosta löydät opintotietosi, opiskelijakortin ja muut opiskelijan elämää helpottavat palvelut. Lataa Tuudo ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

Tuudon käyttöopas

Tuudo on Taideyliopiston opiskelijoille tarkoitettu mobiilisovellus, josta näet:

  • opintotiedot
  • lukujärjestyksen
  • tilavaraukset
  • ajankohtaiset uutiset
  • opiskelijaravintoloiden lounaslistat
  • opintojaksojen palautekyselyt.

Tuudon kautta voit käyttää myös sähköistä opiskelijakorttia ja kirjastokorttia.

Sivuvalikko

Tuudon sivuvalikosta löydät kaikki Tuudon toiminnot. Henkilöt ja palvelut -valikosta löydät tärkeimmät korkeakoulusi palvelut ja niiden yhteystiedot. Asetuksista voit vaihtaa sovelluksen sisällön kielen ja kirjautua ulos palvelusta. Ota yhteyttä -valikosta voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin tai lähettää viestiä suoraan Tuudon kehittäjille. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info@tuudo.fi tai ottaa tiimiin yhteyttä Tuudon somessa.

Kotinäkymä

Kirjautuessasi sisään sovellukseen pääset kotinäkymään, johon on listattu Tuudon tärkeimpiä palveluita: lukujärjestys, ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet, opiskelijoille sopivia työpaikkailmoituksia sekä valitsemasi ravintolan ruokalista.

Opiskelijatunniste

Tuudossa on käytössä valtakunnallinen opiskelijakortti. Opiskelijakorttinäkymään pääset Tuudon sivuvalikon oikean yläkulman korttilompakkoikonin kautta. Voit aktivoida tunnisteen seuraamalla näkymän ohjeita.

Voit valita, haluatko liittää Tuudoon olemassa olevan kuvan vai ottaa uuden. Muista, ettei kuvaa voi heti vaihtaa! Älä siis valitse kuvaa, josta sinua ei tunnista.

Aktiivisessa tunnisteessa on tunnistettava kasvokuvasi, nimesi, syntymäaikasi, korkeakoulusi, tutkintomuotosi sekä tunnisteen voimassaoloaika.

Tunnisteen oikeassa alakulmassa on pieni QR-ikoni, jonka kautta pääset näkemään lisää omia
tietojasi, kuten opiskelijanumerosi. QR-koodilla voit tunnistautua opiskelijaravintoloiden itsepalvelukassoilla.

Kirjastokortti

Tuudosta saat ladattua itsellesi myös Taideyliopiston digitaalisen kirjastokortin.

Uuden kirjastokortin hankkiminen Tuudossa:

  1. Kirjaudu Tuudoon Uniarts-tunnuksellasi
  2. Mene Tuudon Kirjasto-sivulle ja klikkaa Lisää kortti -linkkiä.
  3. Seuraa ohjeita ja täytä lomakkeella pyydetyt tiedot, niin saat Tuudon kirjastopalvelut käyttöösi.

Jos olet aiemmin hankkinut fyysisen kirjastokortin, Tuudon digitaalinen kirjastokortti latautuu käyttöösi automaattisesti, kun kirjaudut Tuudoon Uniarts-tunnuksellasi ja menet Tuudon Kirjasto-sivulle.

Tuudossa voit tarkastella lainojasi ja varauksiasi sekä uusia lainasi. Lisäksi saat ilmoitukset erääntyvistä lainoista ja saapuneista varauksista. Tuudosta löydät myös kirjastojen aukioloajat ja sijainnit.

Tuudossa et voi tehdä tiedonhakuja, varata aineistoja etkä maksaa maksuja, mutta voit hoitaa ne Arscassa.

Jos sinulla on teknisiä ongelmia Tuudon käytössä, ota yhteyttä kirjastoon tai Tuudon käyttäjätukeen klikkaamalla Tuudon sivupalkin Ota yhteyttä -painiketta.

Opinnot

Opinnot-näkymässä sijaitsevat opintosuorituksesi, toteutusten haku, meneillään olevat opintosi sekä tulevat opintosi. Toteutushaun kautta pääset toteutuksen tietoihin, jonka kautta voit myös ilmoittautua tuleviin opetustapahtumiin. Voit seurata opetustapahtumia, jolloin ne ilmestyvät lukujärjestykseesi ja näkyvät tulevissa opinnoissa, vaikka et olisikaan opetustapahtumaan ilmoittautunut. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun ilmoittautuminen ei ole vielä auki.

Lukujärjestys

Lukujärjestyksessä näet meneillään olevat opintosi, seuraamasi opinnot ja omat merkintäsi, joita voit lisätä kätevästi oikean ylä- reunan ikoneja klikkaamalla. Voit asettaa merkinnät myös toistuviksi. Lukujärjestys muodostuu kursseista, joille olet joko ilmoittautunut tai joita olet seurannut. Tarpeen vaatiessa voit myös piilottaa merkintöjä lukujärjestyksestäsi tai lopettaa kurssien seuraamisen. Joskus kurssin yhteydessä voi näkyä punai- nen huutomerkki. Se tarkoittaa, että kurssi-ilmoittautumista ei ole joko vahvistettu tai kurssia on vain seurattu. Varmista aina, että kurssi-ilmoittautumisesi on virallisesti voimassa.

Kartta

Kartasta näet kampus- ja toimipistetasolla korkeakoulusi kartat ja niihin asetetut opetustilat ja esimerkiksi ravintolat. Karttanäkymästä voit myös etsiä yksittäisiä sijainteja klikkaamalla suurennuslasi-kuvaketta.

Ravintolat

Ravintolanäkymässä näet kampusravintoloiden päivittäiset lounaslistat sekä aukioloajat.

Opintojaksopalaute

Tuudossa voit antaa palautetta opintojaksojen toteutuksista. Jos olet sallinut sovelluksen ilmoitukset, Tuudo kertoo, kun uusi palautelomake aukeaa ja palautteen antaminen toteutuksesta on mahdollista. Palautetta hyödynnetään opetuksen ja koulutuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja kehittämisessä. Palautteen antaminen on niin ikään sinulle tilaisuus vaikuttaa opetukseen ja koulutukseen! Opintojaksopalauteessa arvioit myös omaa toimintaasi ja oppimista.

Työ ja harjoittelu

Tuudon Työ ja harjoittelu pienentää kuilua opiskelun ja työelämän välillä. Näkymästä löydät opiskelijoille sopivia työ-, harjoittelu- ja lopputyöpaikkoja ympäri Suomen, vuoden jokaisena päivänä.

Työnantajat

Tulevaisuuden työnantajasi saattaa olla lähempänä kuin kuvitteletkaan! Tutustu yritysten profiileihin ja saat tietää, millaisia työnantajia kotimaassamme on.

Avoimet työpaikat

Tuudoon lisätään päivittäin uusia opiskelijoille sopivia työpaikkailmoituksia. Löydät ne kaikki listasta, jota voit suodattaa esimerkiksi paikkakunnan ja / tai toimialan mukaan.

Ilmoitukset

Useimpiin Tuudossa ilmoitetuista työpaikoista ei tarvitse huippuosaamista vaan riittää, että olet motivoitunut! Ole rohkeasti yhteydessä työnantajaan eri mahdollisuuksista.