Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2024–2025 ilmoittautumisen viimeinen mahdollinen päivä on 12.8.2024. Kevätlukukaudelle voit ilmoittautua myös vielä 1.12.2024 – 7.1.2025. Uusilla opiskelijoilla on omat määräajat.

Sinun on ilmoittauduttava yliopistoon jokaisena lukuvuonna, jos olet Taideyliopiston tutkinto-opiskelija tai suoritat erillisiä opettajan pedagogisia opintoja.  

Vain läsnä olevana voit suorittaa opintoja. Sinun on ilmoittauduttava läsnä tai poissa olevaksi myös siksi lukukaudeksi, jolloin valmistut. Poissa olevana valmistuminen onnistuu ainoastaan, jos olet suorittanut kaikki tutkintoon vaaditut opinnot ja jättänyt opinnäytteen tarkastettavaksi edellisen lukukauden aikana. 

Jos suoritat ulkomailla vaihto-opintoja tai työharjoittelua, sinun täytyy ilmoittautua läsnä olevaksi. 
 
Jos olet Avoimen kampuksen opiskelija, hoida ilmoittautuminen suoraan koordinaattorisi kautta. 

Uuden opiskelijan ilmoittautumisohjeet ensimmäiselle opiskeluvuodelle on julkaistu uuden opiskelijan ohjeissa.

Näin ilmoittaudut

Lukuvuoden 2024-2025 ilmoittautumisaika on 2.5. – 12.8.2024. Ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa. Tarvitset ilmoittautumista varten Taideyliopiston käyttäjätunnukset. Kevätlukukauden 2025 ilmoittautumisaika on 1.12.2024 – 7.1.2025.

Jos olet perustutkinto-opiskelija, sinun täytyy maksaa läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Kyseinen maksu on vapaaehtoinen jatkotutkinto-opiskelijoille. 

Maksun suorittaminen on helppoa OILI-palvelussa. Voit käyttää suomalaisia verkkopankkitunnuksia tai luottokorttia.

Voit tarkistaa jäsenmaksun suuruuden ylioppilaskunnan verkkosivuilta

Mikäli et pysty ilmoittautumaan OILI-palvelussa, toimita paperinen ilmoittautumislomake ja kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta salattuna sähköpostina akatemiasi opintopalveluihin määräaikaan mennessä.

Apua ilmoittautumiseen

Voit kysyä apua lukuvuosi-ilmoittautumiseen sähköpostitse akatemiasi opintopalveluista.

Poikkeustilanteet tai tilanteen muuttuminen

Jos opiskeluoikeutesi päättyy 31.12., voit ilmoittautua läsnä olevaksi vain syyslukukauden ajaksi. Jos sinulle myönnetään lisäaikaa opintojen loppuunsaattamiseksi, ilmoittautuminen kevätlukukaudelle tehdään lisäaikapäätöksen jälkeen. 

Voit muuttaa tekemäsi poissaoloilmoittautumisen läsnäoloksi milloin tahansa lukuvuoden aikana. Kevätlukukautta koskevan muutoksen teet kätevästi OILI-palvelussa 1.12.2024 – 7.1.2025. Varaudu maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun kevään osuus. 

Muuna ajankohtana ole yhteydessä akatemiasi opintopalveluihin. Huomaathan, että kesken lukukauden läsnä olevaksi ilmoittautuneelle tarjolla oleva opetus voi olla rajallista. 

Läsnäoloilmoituksen voit muuttaa poissaoloksi vain ilmoittautumisajan sisällä. Kevätlukukauden osalta läsnäolo voidaan muuttaa poissaoloksi viimeistään tammikuun 7. päivänä (tai sitä seuraavana arkipäivänä). Lisää ohjeita saat akatemiasi opintopalveluista.  

Muissa poikkeustilanteissa voit olla yhteydessä akatemiasi opintopalveluihin. 

Vuosittainen korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

Maksa YTHS-terveydenhoitomaksu suoraan Kelalle. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu tulee hoitaa oma-aloitteisesti. Voit lukea lisää maksamiseen liittyvistä määräajoista ja yksityiskohdista Kelan verkkosivuilta

Seuraukset siitä, jos et ilmoittaudu

Jos et ole ilmoittautunut läsnä etkä poissa olevaksi määräaikaan mennessä, menetät opiskeluoikeutesi.

Vain läsnä olevat opiskelijat saavat käyttää yliopiston tiloja esimerkiksi harjoitteluun. 

Poissa olevaksi ilmoittautumalla varmistat, että Taideyliopiston käyttäjätunnukset ja sähköpostiosoitteesi säilyy sinulla. 

Jos et ilmoittaudu, huomaathan, että sekin aika lasketaan mukaan opiskeluaikasi pituuteen, jolloin et ole ollut läsnä- tai poissaolevana.

Opiskeluoikeuden palauttaminen

Voit hakea opiskeluoikeuden palautusta akatemiasi opintopalveluista. Opiskeluoikeuden palauttamisen yhteydessä sinun tulee maksaa uudelleenkirjautumismaksu (35 euroa). Maksu koskee sekä perustutkinto- että tohtoriopiskelijoita. 

Opiskeluoikeuden palauttamisen hakeminen, jos olit edellisenä lukukautena kirjoilla

Jos olit edellisenä lukukautena läsnä tai poissa olevana, ei erillistä hakemusta tarvita, vaan saat opiskeluoikeutesi takaisin näin:

  1. Täytä ilmoittautumislomake
  2. Maksa uudelleenkirjoittautumismaksu
  3. Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu (jos olet kandidaatti- tai maisteriopiskelija)
  4. Toimita maksukuitit ja lomake salattuna sähköpostina akatemiasi opintopalveluihin (ks. sähköpostiosoitteet tältä sivulta) kuluvan lukukauden loppuun mennessä.

Huomaathan, että opiskeluoikeuden palauttamisen edellytyksenä on, että sinulla on voimassa oleva HOPS ja yliopistolain mukaista opiskeluaikaa jäljellä.

Maksutiedot uudelleenkirjautumismaksulle: 

  • Saaja: Taideyliopisto 
  • Saajan pankki: OP Yrityspankki Oyj (PL 308, 00013 OP) 
  • Tilinumero (IBAN): FI40 5000 0120 2882 37 
  • SWIFT/BIC: OKOYFIHH 
  • Akatemiakohtaiset viitenumerot: 700 00632 (KuvA), 700 00658 (SibA), 700 00645 (TeaK) 

Voit tarkistaa jäsenmaksun maksuohjeet ylioppilaskunnan verkkosivuilta

Opiskeluoikeuden palauttamisen hakeminen, jos et ollut edellisenä lukukautena kirjoilla

Jos et ollut kirjoilla edellisenä lukukautena, joudut tekemään hakemuksen opiskeluoikeuden palautuksesta akatemiasi opintopalveluille. Linkit hakemuksiin:

Opiskeluaika ja lakisääteiset poissaolot

Lakisääteinen poissaoloilmoittautuminen ei kuluta opiskeluaikaa. Jos ilmoittaudut poissaolevaksi lakisääteisen syyn vuoksi, toimitathan akatemiasi opintopalveluihin tarvittavat todistukset, jotka määrittelevät lakisääteisen poissaolon ajan.

Lisätiedot

Kuvataideakatemia: kuva.opintotoimisto@uniarts.fi

Sibelius-Akatemia: siba.opintopalvelut@uniarts.fi

Teatterikorkeakoulu: teak.opintoneuvonta@uniarts.fi