Taideyliopiston uudessa Taide Talks -podcastissa opiskelijat avaavat ajatuksiaan taiteen tekemisestä

Podcast juhlistaa Taideyliopiston 10-vuotista taivalta antamalla äänen kymmenelle Taideyliopiston opiskelijalle. Yliopiston juhlavuosi huipentuu Uniarts Fest -taidefestivaaliin 22. syyskuuta.

Maanantaina 28. elokuuta käynnistyvässä Taide Talks -podcastissa Taideyliopiston opiskelijat avaavat näkemyksiään taiteellisista käytänteistä ja miten he näkevät oman roolinsa taiteilijoina nyky-yhteiskunnassa ja suomalaisella taidekentällä. Podcastissa pohditaan taiteen tekemistä niin musiikin, kuvataiteen kuin tanssin kautta. Uusi jakso julkaistaan Spotify-tilillä aina maanantaisin.

Podcastin alkuunpanevana voimana ja juontajana toimii taidejohtamisen opiskelija Lora Milutinovic.

”Halusin luoda alustan, joka yhdistäisi kaikkien kolmen akatemian opiskelijat ja antaisi heille äänen ja turvallisen paikan, jossa pohtia ja esitellä omaa taiteellista työskentelyään. Samalla myös yliopiston ulkopuoliset kuulijat pääsevät syventämään tietämystään taiteellisesta työskentelystä, jota Taideyliopistossa opiskellaan”, tiivistää Lora.  

Podcastin nauhoitukset ja äänimaailma on tehty yhteistyössä musiikkiteknologian koulutusohjelman kanssa. Podcastin tuotannosta ja äänimaailmasta vastaa opiskelija Mikael Hakkarainen.

Podcast on osa Taideyliopiston 10-juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuosi huipentuu Uniarts Fest -taidefestivaaliin Sörnäisten kampuksella perjantaina 22. syyskuuta klo 14.00 alkaen. Festivaali aloitetaan juhlistamalla yliopiston lukuvuoden avajaisia ja kymmenvuotista taivalta, jonka jälkeen yleisö pääsee nauttimaan Uniarts Festin taideohjelmasta samoissa tiloissa. Taiteen lisäksi yleisö pääsee kiertämään yliopiston tiloissa opastetuilla kierroksilla.

Ensimmäinen jakso avaa taiteen tekemistä koreografian kautta

Taide Talks -podcastin ensimmäisessä jaksossa ääneen pääsee koreografian opiskelija Christy Poinsettia Ma. Jaksossa keskustellaan nykytanssista ja koreografian tekemisestä ja miten taiteen avulla voi olla mahdollista luoda positiivista muutosta maailmaan.

Podcastissa kuullaan opiskelijoita kaikilta taiteen aloilta

Syksyn aikana podcastissa kuullaan yhteensä yhdeksän keskustelua Taideyliopiston eri taiteenaloilta.

Taide Talks -podcastin vieraat:

  • Christy Poinsettia Ma (koregorafia)
  • David Szilasi (fortepiano)
  • Raphael Beau (tanssi)
  • Mateusz Gwizdalla (orkesterinjohtaminen)
  • Kristine Tukre (kantele) and Simone Spampinato (musiikkiteknologia)
  • Eetu Palomäki (tila-aikataide)
  • Alyssa Coffin (tila-aikataide)
  • Tanja Silvestrini (tila-aikataide)
  • Irma Bulaja (taidejohtaminen)

Lisätietoa ja palautetta

Jos haluat antaa jaksoista palautetta tai sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen taidetalks@uniarts.fi.