Monivaiheista tunnistautumista edellytetään kaikilta opiskelijoilta 1.4.2024 alkaen

Maanantaista 1.4.2024 alkaen sinun tulee ottaa puhelimeesi käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen, joka parantaa käyttäjätilisi turvallisuutta. Tämä tarkoittaa, että kirjautuessasi sisään Taideyliopiston järjestelmiin, kuten sähköpostiin, tulee sinun vahvistaa kirjautuminen puhelimellasi käyttäen Microsoft Authenticator -sovellusta tai tekstiviestikoodia. Jos et ota tunnistautumista käyttöön, et pääse kirjautumaan yliopiston järjestelmiin. 

Valmistaudu muutokseen ja vältä ruuhkat ottamalla monivaiheinen tunnistautuminen käyttöösi jo nyt! 

Näin otat käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen: 

  1. Käy asettamassa itsellesi tunnistautumismenetelmä kirjautumissivulla käyttäen uniarts-tunnuksiasi. Käyttäjätunnus on muodossa abc12345@uniarts.fi.
  2. Katso vaiheittaiset ohjeet käyttöönottoon Opiskelijan uniartsin ohjesivulta. 

Käytä ainoastaan yliopiston antamia ohjeita ja linkkejä varmistaaksesi tilisi tietoturvan. Älä käytä epävirallisia lähteitä ja linkkejä. 

Tunnistautumisen käyttöönoton tukipisteet kampuksilla 2.-12.4.2024 

Jos monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto tuntuu vaikealta tai kohtaat ongelmia, ei hätää, yliopiston IT Helpdesk auttaa! Järjestämme käyttöönoton kahdelle ensimmäiselle viikolle kaksi tukipistettä, toisen Sörnäisten ja toisen Töölön kampukselle. Tukipisteellä henkilökunta auttaa sinua käyttöönotossa ja ongelmatilanteissa.  

Löydät meidät Kookoksen Torilta ja Musiikkitalon 3. kerroksen aulasta 2.–12.4. klo 9.00–15.00. Tukipiste ei ole paikalla viikonloppuna. 

Jos et pääse tukipisteelle, voit olla yhteydessä meihin myös muina aikoina sähköpostitse help@uniarts.fi tai puhelimella +358 294 47 2200 (ark. 8:30 – 15:00) 

Miksi yliopisto vaatii monivaiheista tunnistautumista? 

Monivaiheinen tunnistautuminen lisää merkittävästi käyttäjätilien turvallisuutta ja lähes kaikki käyttäjätilien kaappausyritykset voidaan estää monivaiheista tunnistautumista käyttämällä. Vaikka rikollinen saisi tietoonsa käyttäjätunnuksen ja salasanan, palveluun ei pääse kirjautumaan ilman lisätunnistetta.  

Monivaiheinen tunnistautuminen on myös otettu tai otetaan käyttöön muissa maamme yliopistoissa ja korkeakouluissa.  

Esimerkiksi näihin palveluihin tarvitset monivaiheista tunnistautumista: 

  • Sähköposti 
  • Teams 
  • Moodle