Keskiviikosta 3.4.2024 alkaen et enää pääse sähköpostiisi ellet ota käyttöön monivaiheista tunnistautumista

Taideyliopiston opiskelijoille on nyt otettu käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen, joka parantaa käyttäjätilien turvallisuutta. Huomisesta keskiviikosta 3.4. alkaen et enää pääse kirjautumaan sähköpostiin, Teamsiin tai Moodleen, jos et ota käyttöön monivaiheista tunnistautumista.

Keskiviikkona kirjautumisen yhteydessä sinun tulee lisätä monivaiheisen tunnistautumisen menetelmä, mikäli et ole sitä aiemmin tehnyt. Mikäli et lisää menetelmää, kirjautuminen järjestelmiin ei enää onnistu.

Mitä sinun tulee tehdä?

Lataa puhelimeesi ilmainen Microsoft Authenticator ‐sovellus sovelluskaupasta. Jos et voi käyttää sovellusta, voit ottaa käyttöön tekstiviestivarmennuksen.

Tunnistautumisen käyttöönoton tukipisteet kampuksilla 2.-12.4.2024 

Jos monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto tuntuu vaikealta tai kohtaat ongelmia, ei hätää, yliopiston IT Helpdesk auttaa! Järjestämme käyttöönoton kahdelle ensimmäiselle viikolle kaksi tukipistettä, toisen Sörnäisten ja toisen Töölön kampukselle. Tukipisteellä henkilökunta auttaa sinua käyttöönotossa ja ongelmatilanteissa.  

Löydät meidät Kookoksen Torilta ja Musiikkitalon 3. kerroksen aulasta 2.–12.4. klo 9.00–15.00. Tukipiste ei ole paikalla viikonloppuna. 

Jos et pääse tukipisteelle, voit olla yhteydessä meihin myös muina aikoina sähköpostitse help@uniarts.fi tai puhelimella +358 294 47 2200 (ark. 8:30 – 15:00) 

Miksi yliopisto vaatii monivaiheista tunnistautumista? 

Monivaiheinen tunnistautuminen lisää merkittävästi käyttäjätilien turvallisuutta ja lähes kaikki käyttäjätilien kaappausyritykset voidaan estää monivaiheista tunnistautumista käyttämällä. Vaikka rikollinen saisi tietoonsa käyttäjätunnuksen ja salasanan, palveluun ei pääse kirjautumaan ilman lisätunnistetta.  

Monivaiheinen tunnistautuminen on myös otettu tai otetaan käyttöön muissa maamme yliopistoissa ja korkeakouluissa.  

Esimerkiksi näihin palveluihin tarvitset monivaiheista tunnistautumista: 

  • Sähköposti 
  • Teams 
  • Moodle