Jan-Erik Anderssonin luento Myllyntorilla 20.3.

Keskiviikkona 20.3. klo 16.00-17.30
Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Myllyntori (2. kerros)
Ilmoittaudu 12.3. mennessä

Jan-Erik Andersson on yli 40-vuotisen kuvanveistäjä- ja taidemaalariuransa aikana jatkuvasti laajentanut osaamistaan ja hänen tuotantoonsa kuuluu nykyään myös performanssi-, media- ja ympäristötaidetta. Monipuolisen taiteilijan julkiset työt kokeilevat rakentamisen rajoja: miksi talot eivät voi näyttää hatuilta, kukilta tai lehdiltä?

Luennollaan Andersson kertoo käytännön esimerkkien kautta taiteen ja ornamentin roolista arkkitehtonisten tilojen luomisessa sekä mielikuvituksen ja leikin roolista miellyttävien ympäristöjen rakentamisessa. Kuulemme myös yhteistyöprojekteista arkkitehti Erkki Pitkärannan ja äänitaiteilija Shawn Deckerin (Chicago) kanssa, joiden tuloksena syntyi muun muassa Life on a Leaf -talo Turkuun sekä eri puolille maailmaa pystytetyt Nest-installaatiot. Arkkitehtuuriteos on osa Anderssonin väitöskirjaa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Luento pidetään Myllyn 2. kerroksessa esillä olevan Life on a Leaf -videokioskin vieressä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua taloprojektia kuvaavaan työhön luennon yhteydessä. Luento on englanniksi.

Luennon jälkeen tarjoamme kahvia ja kakkua Kuvataideakatemian opiskelijoille ja alumneille! Minglaushetken tarjoiluja varten pyydämme tilaisuuteen ennakkoilmoittautumisen:

Ilmoittaudu tapahtumaan tämän lomakkeen kautta 12.3. mennessä