Avoin haku opiskelijaresidenssiin Taideyliopiston Seinäjoen yksikköön

Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian tai Teatterikorkeakoulun opiskelija – haluaisitko keskittyä opinnäytetyöhösi? Kaipaatko rauhallista työskentelytilaa ja -aikaa? Haluatko esiintyä, mutta paikka puuttuu? Hae mukaan Taideyliopiston Seinäjoen yksikön tarjoamaan residenssiin!

Residenssistä 

Residenssin aikana taiteilija-opiskelija voi syventyä uuteen tai meneillään olevaan projektiin tai taiteelliseen työskentelyyn.  Residenssiin valittavalle opiskelijalle maksetaan matkat (julkisten mukaan) ja majoitus (Airbnb tai vastaava majoitus) Seinäjoella. Valittavana on kolme ajanjaksoa, jolloin residenssin tulee toteutua. 

Residenssijaksojen ajankohdat

  • 20.5.–2.6.2024 (viikot 21-22)
  • 19.8.–1.9.2024 (viikot 34-35)
  • 21.10.–3.11.2024 (viikot 43-44)

Residenssin pituus voi olla 7–14 päivää. Kerrothan hakemuksessasi, minkä pituinen residenssijakso sinulle sopisi parhaiten. 

Residenssijaksoon kuuluu lisäksi 600 euron apuraha, jonka voi käyttää omaa tekemistä tukeviin hankintoihin. Taiteilija saa käyttöönsä työpisteen Taideyliopiston Seinäjoen yksikön toimistotiloista Kalevan Navetasta sekä pääsyn soittotila Kammioon, jota voi myös käyttää työtilana. Muita tiloja hankitaan taiteilijan käyttöön tarpeen mukaan. Näistä sovitaan ennen residenssijaksoa.

Lisäksi taiteilijalla on halutessaan mahdollisuus tehdä yleisötyötä Kalevan Navetassa. Tämä voi olla esimerkiksi avoimet harjoitukset, pieni luento, taideteos tai työpaja. Residenssijaksolla voi keskittyä myös suurempaan taiteelliseen ulostuloon, esimerkiksi maisterikonserttiin.

Hakeminen ja aikataulu

Residenssi on suunnattu kaikille Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun opiskelijoille. Valinta residenssiin tehdään hakemusten perusteella, joita voidaan tarvittaessa täydentää haastatteluin. Valinnan tekevät yksikön päällikkö Piia Kleemola-Välimäki ja asiantuntija Jenni Latva Taideyliopiston Seinäjoen yksiköstä.

Täytä hakulomake viimeistään 24.4.2024 klo 23.59 osoitteessa: https://q.surveypal.com/seinajoki_2024

Hakemuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi.

Hakulomakkeella tulee liittää vapaamuotoinen hakemus (1-2 sivua), josta tulee ilmetä:

  • Alustava työsuunnitelma ja kustannussuunnitelma apurahan käytöstä residenssijaksolle 
  • Oman taiteellisen työskentelyn esittely. Mahdollisuuksien mukaan liitä hakemukseen portfoliosi tai linkki siihen
  • Minkä pituinen residenssijakso ja ajankohta sinulle sopisi parhaiten

Valinnasta ilmoitamme viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Residenssin taustaa

Vuosina 2022-2023 Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö toteutti Kalevan Navetan residenssihanketta, jonka tavoitteena oli lisätä Taideyliopiston eri akatemioiden näkyvyyttä Seinäjoella. Nyt residenssitoimintaa ollaan vakiinnuttamassa osaksi Taideyliopiston Seinäjoen yksikön perustoimintaa. 

Residenssitoiminnassa Seinäjoen yksikkö tarjoaa Taideyliopiston opiskelijoille työelämäalustan erilaisten taiteellisten projektien testaamiseen ja toteuttamiseen. Hankkeessa toimitaan tiiviissä yhteydessä taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan muiden toimijoiden kanssa.

Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö toteuttaa musiikin ja luovien alojen jatkuvan oppimisen koulutuksia, tutkimusta ja kehittämistä, konsertteja, esityksiä ja muita tapahtumia. Yksikkö toimii osana monitieteistä ja -taiteista Seinäjoen Yliopistokeskusta. Seinäjoen yksikkö sijaitsee taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa

Enemmän tietoa: 

Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta
Työtila Kammio

Ota yhteyttä