Kuvataideakatemian kandin ja maisterin opinnäyteapurahat

Voit hakea Kuvataideakatemian kandin ja maisterin opinnäyteapurahaa opinnäytteen toteuttamisesta syntyneisiin kuluihin.

Opinnäyteapurahaa ei voi käyttää yleisiin elinkustannuksiin eikä sillä saa kartuttaa omaisuutta. Ulkoisen kovalevyn hankinta taiteellisen osan toteuttamiseen ja esittämiseen on hyväksyttävä kulu.

Apurahan suuruus on kandidaatin tutkinnossa 200 euroa ja maisterin tutkinnossa 500 euroa.

Hakuaika

Maksupäiviä on kaksi kertaa vuodessa syksyllä ja keväällä. Hakuajoista tiedotetaan erikseen sähköpostitse.

Apuraha maksetaan tilillesi määrättynä maksupäivänä opinnäytesuunnitelman hyväksymisen jälkeen. Ennen apurahan maksamista esität hakemuksessasi rahan käytöstä suunnitelman (esimerkiksi kustannusjakauman).

Näin raportoit apurahan käytöstä

Raportoi apurahan käyttösi ennen opinnäytteen julkisen esittämisen päättymistä. Laadi raportti perustuen esittämääsi suunnitelmaan apurahan käytöstä. Raportissasi kerrot sekä kirjallisesti että numeerisesti, mihin opinnäyteapuraha on käytetty sekä esität toteutuneen kustannusjakauman. Kuitteja ei tarvitse lähettää raportin mukana, mutta ne tulee säilyttää ja pyynnöstä esittää tarvittaessa. Säilytä kuitit siihen asti, kunnes tutkintotodistus on myönnetty. Toimita raportti sähköpostitse yhtenä PDF-tiedostona Tuotantopalveluille: kuva.tuottajat@uniarts.

Kuvataideakatemialla on oikeus periä jo maksettu opinnäyteapuraha takaisin, mikäli olet käyttänyt sen muuhun kuin määriteltyyn tarkoitukseen tai et ole raportoinut apurahan käytöstä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Opinnäyteapurahan maksu takautuvasti

Opinnäyteapurahan maksaminen suoraan tilillesi voi vaikuttaa mahdolliseen saamaasi toimeentulotukeen tai Kelan vuositulorajaan. Tässä tapauksessa voit saada opinnäyterahan takautuvasti kulukorvauksina kuitteja vastaan.

Jos haluat, että opinnäyteraha maksetaan sinulle takautuvasti:

  • Ilmoita opinnäyteapurahaa hakiessasi, että haluat saada rahan kulukorvauksena.
  • Toimita tuottajalle kuitit kulukorvauslomakkeen kanssa yhtenä PDF-tiedostona. Voit toimittaa kerralla kuitit kuluista, joiden arvo on vähintään 200 euroa.
  • Kuittien päiväyksen tulee olla opinnäytesuunnitelman hyväksymisen jälkeiseltä ajalta ja ajalta ennen opinnäytteesi julkista esittämistä.
  • Toimita kuitit julkisen esiintymisen päättymiseen mennessä. Mikäli taiteellisen osan työstäminen jakautuu useammalle vuodelle, palauta kyseisen vuoden kuitit viimeistään marraskuun loppuun mennessä.
  • Tuottajalta tai työmestareilta voi myös kysyä mahdollisuutta tilata materiaaleja ostoluvalla (min. 100 euroa) tai koulun kautta, jolloin hankinnat laskutetaan suoraan Taideyliopistolta. Sovi tästä aina etukäteen. Budjetin seuraaminen on omalla vastuullasi.

Lisätiedot

kuva.tuottajat@uniarts.fi