Apurahat Kuvataideakatemian opiskelijoille

Kuvataideakatemian opiskelijana voit hakea tukisäätiön opiskelija-apurahaa, materiaaliapurahaa ja opinnäytetyöapurahaa.

Kuvataideakatemian opiskelijana voit hakea kolmea erilaista apurahaa: tukisäätiön opiskelija-apurahaa, Kuvataideakatemian materiaaliapurahaa ja opinnäytetyöapurahaa.

Pääsääntöisesti apurahoja myönnetään kandidaatti- ja maisterivaiheen opintoihin.

Mitään apurahoja ei myönnetä päivärahoihin tai yleisiin elinkustannuksiin. Kunkin apurahan kohdalla on mainittu tarkemmat myöntöperusteet ja rajoitukset.

Taideyliopiston tukisäätiön opiskelija-apuraha

Taideyliopiston tukisäätiön opiskelija-apurahaa voi hakea opintojen edistämiseen ja tueksi. Seuraava opiskelija-apurahahaku järjestetään 4.12.2023 – 22.1.2024. Haku sulkeutuu maanantaina 22.1.2023 kello 16.00 Suomen aikaa eikä sen jälkeen tulleita hakemuksia käsitellä. Hakemus tehdään Aspicore-apurahajärjestelmässä.

Materiaaliapuraha

Materiaaliapurahaa voi hakea kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn ja praxis-maisteriopiskelijoiden kuratoriaalisiin projekteihin. Materiaaliapurahaa voivat hakea Kuvataideakatemian läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat ja vaihto-opiskelijat. Hakuajoista ilmoitetaan opiskelijat-sähköpostilistalla ja hakulomakkeella.

Kandin ja maisterin opinnäyteapurahat

Opinnäyteapurahaa voi hakea opinnäytteen (kandi ja maisteri) toteuttamisesta syntyneisiin kuluihin. Maksupäiviä on kaksi kertaa vuodessa syksyllä ja keväällä. Hakuajoista tiedotetaan erikseen sähköpostitse.