10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Peppi-ohje: opiskelutodistukset

Miten lataat Pepistä opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen.

Voit ladata itsellesi sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen, eli läsnäolotodistuksen, ja opintosuoritusotteen Pepin ylävalikosta löytyvän Opiskelutodistukset-valikon kautta.

Todistukset ovat virallisia ja niissä on yliopiston sähköinen allekirjoitus. Jos sinun tulee toimittaa kyseinen todistus eteenpäin esimerkiksi viranomaiselle, toimita se sähköisessä muodossa, esimerkiksi sähköpostitse.

Sähköisen allekirjoituksen vuoksi todistus on virallinen vain sähköisessä muodossa eteenpäin toimitettuna. Jos printtaat todistuksen, se ei ole enää virallinen, sillä printtiversiossa ei näy sähköistä allekirjoitusta.

Uusi tilaus

Kun tarvitset uuden sähköisesti varmennetun todistuksen aloita klikkaamalla Uusi tilaus -painiketta sivun ylälaidassa.

Valitse sitten haluamasi todistus, opiskelutodistus tai opintosuoritusote, sekä kieli, jolla haluat todistuksesi tulostuvan. Paina sen jälkeen Tilaa-painiketta.

Tilaamasi todistuksen löydät tämän jälkeen Dokumentit-näkymästä.

Tilatut dokumentit

Löydät itse tilaamasi todistukset tai opintopalvelujen sinulle lähettämät todistukset (HSL- ja TE-todistukset) Dokumentit-näkymästä. Viimeiseksi tallennettu tiedosto näkyy listauksen ylimpänä.

Voit ladata ja tallentaa todistuksen itsellesi klikkaamalla sen nimeä.

Voit poistaa tallentamasi todistuksen roskakorikuvakkeella rivin lopussa.

Jos olet ladannut enimmäismäärän todistuksia, joudut poistamaan vanhoja dokumentteja ennen kuin saat tilattua jälleen uusia todistuksia.