Yleisöluento: Kuvataiteilija Stan Douglas ke 18.9.

Kanadalainen kuvataiteilija Stan Douglas pitää Saastamoinen Foundation Keynote -luennon keskiviikkona 18.9.2024 klo 17 Tanssin talossa. Luennon aihe on The Black Mirror or: How I Learned to Stop Worrying and Love Photography.

Stan Douglas on kansainvälisesti tunnettu kanadalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Vancouverissa ja Los Angelesissa. Hänen teoksensa käsittelevät identiteetti-, historia- ja kulttuurikysymyksiä, erityisesti suhteessa kolonialismiin, politiikkaan ja yhteiskunnallisiin rakenteisiin. Douglasin taide on tunnettua siitä, että se haastaa katsojansa ajattelemaan syvällisemmin yhteiskunnallisia ja kulttuurisia kysymyksiä ja tarjoaa usein monitulkintaisia näkökulmia.

Klo 16 esitetään 45 minuutin versio Douglasin videoteoksesta Luanda-Kinshasa. Luento alkaa klo 17.

Salissa on 235 paikkaa, joista 50 on varattu Taideyliopiston opiskelijoille ja tutkijoille.

Luennon abstrakti:

The Black Mirror or: How I Learned to Stop Worrying and Love Photography

Using examples from his own work, Stan Douglas will explore the value of photography’s “unintelligent” automatism. Once the notion of photographic objectivity is abandoned, and the alien, inhuman nature of the medium is acknowledged, it can become a powerful vehicle for human agency.

Saastamoisen säätiön Keynote -luentosarja

Saastamoisen säätiön Keynote -luentosarja tuo Suomeen merkittäviä taidealan vaikuttajia. Douglasin vierailu on osa Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuonna 2014 aloittamaa kuvataiteen kansainvälistymisohjelmaa, johon kuuluu luentojen lisäksi muun muassa kansainvälistä mentorointi- ja residenssitoimintaa akatemian maisteriopiskelijoille ja alumneille. Luento on seitsemäs Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön järjestämä Keynote -puheenvuoro. Kerran vuodessa järjestettävän luennon puhujiksi kutsutaan kansainvälisesti merkittäviä taidealan toimijoita.