Taideyliopiston opiskelijapalautekyselyiden tulokset 2024 on julkaistu

Tuloskoosteet opintojaksopalautteesta, rehtorinkyselystä, kandipalautteesta ja maistereiden ja tohtoreiden uraseurantakyselyistä ovat valmistuneet.

Kyselyiden tulokset

Tulosten perusteella Taideyliopiston opiskelijat ovat tyytyväisiä opintoihinsa ja saamaansa tutkintoon. Opiskelijoiden hyvinvointiin tulee kiinnittää huomioita. Opiskelijat toivovat parannuksia sähköisiin oppimisympäristöihin.  

Opintojaksopalaute 2023

Kyselyn tulokset osoittavat, että Taideyliopiston opiskelijat ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä suorittamiinsa opintojaksoihin. Korkeimmat arvosanat saivat opintojaksojen yleisarviointi kokonaisuutena, kun taas omalle aktiivisuudelle annettiin matalimpia arvosanoja.

Rehtorin kysely 2024

Opiskelijat suhtautuvat pääosin myönteisesti perustutkinto- ja tohtorikoulutukseen. Kuitenkin huomio kiinnittyy opiskelijoiden hyvinvointiin sekä syrjinnän ja epäasiallisen kohtelun kokemukseen, jotka vaativat edelleen huomiota ja kehittämistoimia. Ekologisten teemojen käsittelyä toivottiin opintoihin enemmän. Osa vastaajista kokee digitaaliset oppimisympäristöt liian moninaisina ja toivoo niiden parempaa hyödyntämistä esim. itsenäisen opiskelun tukena. Taideyliopisto on lisännyt kyselyyn uusia kysymyksiä opintojaksojen kuormittavuudesta, mitoituksesta ja ajoituksesta. Tuloksista päätellen opiskelijat ovat melko tyytyväisiä näihin osa-alueisiin.

Kandipalaute 2023

Kandipalaute paljastaa, että opiskelijoiden tyytyväisyys yliopisto-opintoihin on keskimäärin korkea. Sähköiset oppimisympäristöt ja yrittäjyysvalmiudet kaipaavat parannusta. Myös opiskelijoiden hyvinvointi nousee edelleen kehittämiskohteeksi.

Maistereiden uraseurantakysely 2023

Maisterien uraseurantatulokset osoittavat, että suurin osa alumneista suosittelee tutkintoaan muille. Työuran kannalta tyytyväisyydessä Taideyliopisto pysyy valtakunnallisen tason tasalla, vaikka tietyt taidot kaipaavat kehittämistä, kuten yhteistyötaidot, itseohjautuvuus/oma-aloitteisuus, luovuus, stressinsietokyky sekä kykyä oppia ja omaksua uutta.

Tohtoreiden uraseurantakysely 2023

Tohtoreiden uraseurantatulokset ovat erittäin hyvät, ja valtaosa valmistuneista on tyytyväinen suorittamaansa tutkintoon työuran kannalta. Kehityskohteina osaamisalueissa näkyvät mm. liiketoiminnan, kielitaidon ja neuvottelutaidon osaamisen vahvistaminen sekä toimiminen monikulttuurisessa ympäristössä ja stressinsietokyky.

Hyödyntäminen ja jatkotoimet

Taideyliopiston johtoryhmä käsitteli kyselyiden tuloksia kokouksessaan 3.4. osana Taideyliopiston vuosiarviointia. Kyselyiden tuloskoosteet ovat nähtävillä Taideyliopiston sisäisessä tiedolla johtamisen portaalissa. Tuloksia käsitellään tarkemmin akatemioissa ja koulutusohjelmissa.

Kyselyiden tuloksia hyödynnetään koulutuksen ja muun toiminnan kehittämisessä ja toiminnan vuosisuunnittelussa. Opiskelijakyselyt ovat osa Taideyliopiston laatujärjestelmää.

Tarkemmat tulokset

Lisätietoa

Alina Savolainen (laatujärjestelmä)
Annika Fredriksson (rehtorin kysely, uraseurantakyselyt)
Tuula Kivistö (kandipalaute)

Taideyliopistossa opintojaksopalautetta kerätään opetuksesta, oppimisesta ja opetusjärjestelyistä. Opintojaksopalaute kerätään Tuudo-järjestelmällä yhtenäisellä palautelomakkeella kaikista opintojaksoista. Yhteinen opintojaksopalaute otettiin käyttöön vuoden 2022 aikana.

Rehtorin kyselyllä kerätään tietoa sekä perustutkinto- että jatko-opiskelijoiden kokemuksista ja käsityksistä opetuksesta, palveluista, johtamisesta, ilmapiiristä, tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta sekä epäasiallisesta käytöksestä. Kysely toteutetaan kahden vuoden välein.

Yliopistojen valtakunnallisella kandipalautekyselyllä selvitetään kanditutkinnon suorittaneiden tyytyväisyyttä yliopistoonsa ja kokemuksia opintojen sujumisesta. Kandipalaute on osa yliopistojen rahoitusmallia: tulokset ja vastausmäärät vaikuttavat yliopiston saaman rahoituksen määrään.

Maistereiden ja tohtoreiden uraseurantakyselyillä kerätään tietoa työmarkkinoille sijoittumisen laadusta ja tarkoituksenmukaisuudesta, työuran kehityksestä sekä tyytyväisyydestä suoritettuun tutkintoon. Maistereiden uraseurantakysely on osa yliopistojen rahoitusmallia: Tulokset ja vastausmäärät vaikuttavat yliopiston saaman rahoituksen määrään.