Svensk i Finland -toiminta jatkuu – uusia lähettiläitä etsitään

Svenska kultufonden myönsi vuonna 2022 käynnistyneelle Svensk i Finland -hankkeelle 300 000 euron rahoituksen vuosille 2024–2027. Uusien lähettiläiden rekrytointi alkaa loppukeväästä tai alkusyksystä.

Projektin aikana suomalaisissa korkeakouluissa opiskelevat ruotsalaiset kielilähettiläät vierailevat ruotsalaislukioissa ja kertovat Suomen ja Ruotsin yhteisestä historiasta, Suomen kaksikielisyydestä sekä elämästään ja opinnoistaan Suomessa. Vierailuiden tarkoituksena on kertoa ruotsalaisille nuorille mahdollisuuksista, joita Suomi voi heille tarjota.

Suomi on esimerkiksi ainoa Ruotsin ulkopuolinen maa, jossa ruotsalaiset voivat opiskella korkeakoulussa äidinkielellään. Mahdollisuus opiskella ruotsin kielellä on tullut monelle ruotsalaiselle nuorelle positiivisena yllätyksenä. Lisäksi nuorten kiinnostuksen on herättänyt oikeus julkisiin palveluihin ruotsiksi, vilkas opiskelijakulttuuri sekä laajat opiskelijaedut. Ruotsissa edullisia opiskelija-asuntoja on niukasti, eikä opiskelijoiden ruokailua tueta.

Uusien opiskelijalähettiläiden rekrytointi alkaa loppukeväällä tai alkusyksystä. Lähettilään paikasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Lotta Karlssoniin.

Lotta Karlssonin yhteystiedot:
lotta.karlsson@uniarts.fi
+358400792086

Kielilähettiläät ry toteuttaa hankkeen yhteistyössä Aalto-yliopiston, Hanken – Svenska handelshögskolanin, Helsingin Yliopiston, Högskolan på Ålandin, Novia ammattikorkeakoulun, Taideyliopiston ja Åbo Akademin kanssa.