Opiskelijoiden terveydenhoitomaksun eräpäivä 15.3.2024

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse. 

Voit maksaa nyt kevät- ja syyslukukauden 2024 terveydenhoitomaksun. Kevätlukukauden 2024 eräpäivä on 15.3.2024, ja syyslukukauden 2024 eräpäivä on 15.11.2024.

Kela lähettää kirjeen maksuohjeista ennen eräpäivää niille maksuvelvollisille opiskelijoille, jotka eivät ole maksaneet maksua. Kirje lähetetään kaksi kertaa vuodessa noin kolme viikkoa ennen maksun eräpäivää. Jos olet luopunut paperipostista OmaKelassa, saat tekstiviestin tai sähköpostin, kun kirje on luettavissa OmaKelassa.

Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa. Jos et voi käyttää Kelan asiointipalvelua esimerkiksi siksi, ettei sinulla ole suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia, maksa maksu Kelalle tilisiirtona.

Sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua, jos sosiaaliturvastasi vastaa joku toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi, Iso-Britannia tai Pohjois-Irlanti.