Mannerheimintien peruskorjaus alkaa maanantaina 6.3.

Mannerheimintien peruskorjaus alkaa maanantaina 6.3.2023 Postikadun ja Runeberginkadun välisellä katuosuudella.

Työmaa-alue ulottuu siis Kiasmalta Oopperalle. Remontoitavan katuosuuden peruskorjauksen arvioidaan kestävän noin puolitoista vuotta eli syyskuuhun 2024, minkä jälkeen työmaa siirtyy pohjoisemmaksi Oopperan ja Reijolankadun välille. Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan kaikki kadun alla kulkeva kunnallistekniikka, katujen pinnat, ratikkakiskot, kevyenliikenteenväylät, pysäkit, puut ja istutukset jne. 

Varaa aikaa siirtymiin, suosi kansalaistorin sisäänkäyntiä

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tällä tietoa Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia. 

Ratikat, bussit ja pyöräily

Mannerheimintien peruskorjauksen aikana raitiovaunut 4 ja 10 sekä monet bussilinjat siirtyvät poikkeusreiteille. Lähimmät ratikkapysäkit tulevat olemaan Rautatieaseman ja Lasipalatsin pysäkit. Ajantasaiset tiedot pysäkeistä ja reiteistä selviävät parhaiten HSL:n Reittioppaasta (reittiopas.hsl.fi).

Baanan ylittävä Mannerheimintien silta uusitaan remontin yhteydessä, jolloin myös Baana tulee olemaan tuolta kohdalta hetken aikaa poikki. 

Autoilijat, parkkihalli ja huoltotunneli

Musiikkitalon parkkihalli Aimo Park Finlandia sekä Musiikkitalon huoltotunneli pysyvät katutöistä huolimatta käytössä, mutta pyydämme huomioimaan, että autoilu Mannerheimintiellä tulee olemaan huomattavan hidasta, sillä käytössä tulee olemaan vain yksi ajokaista suuntaansa. Lähimmät vaihtoehtoiset pysäköintialueet ovat Olympiastadionin viereinen Mäntymäenkentän parkkialue sekä muut ydinkeskustan parkkihallit.  

Melu ja tärinä

Peruskorjauksen yhteydessä on odotettavissa myös melua ja/tai tärinää aiheuttavia työvaiheita, mutta näistä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Tuotantopäällikkö Antti Pylkkänen ja kiinteistöpäällikkö Marko Oittinen selvittävät näitä urakoitsijan kanssa ja tiedottavat erikseen mahdollisista vaikutuksista talon toiminnalle. 

Ota seurantaan työmaan tiedotuskanavat

Koska tietyömaan vaiheet muuttuvat jatkuvasti ja usein myös arvaamatta, palvelu- ja kiinteistöyhtiöllä tai päätoimijoilla ei tule olemaan mahdollisuuksia tiedottaa kaikista työmaan yksityiskohdista tai yllättävistä tilanteista. Suosittelemmekin kaikkia ottamaan seurantaan tietyömaan virallisen tiedotuskanavan, josta löytyy aina ajantasaisin tieto: www.hel.fi/mannerheimintie. Myös Facebookissa on työmaan tiedotuskanavana toimiva sivu nimellä ”Mannerheimintien peruskorjaus” (www.facebook.com/uusimannerheimintie). Työmaasta tiedotetaan talon asiakkaita Musiikkitalon verkkosivuilla, uutiskirjeissä ja sosiaalisen median kanavissa.

Tarvittaessa lisätietoja antavat

  • Marko Oittinen, kiinteistöpäällikkö, marko.oittinen@musiikkitalo.fi
  • Antti Pylkkänen, tuotantopäällikkö, antti.pylkkanen@musiikkitalo.fi
  • Juha Paaso, myynti- ja markkinointipäällikkö, juha.paaso@musiikkitalo.fi