10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kan­sain­vä­li­ses­sä ENCATC-kongres­sis­sa pu­hu­taan te­ko­ä­lys­tä luo­val­la sek­to­ril­la ja kult­tuu­ria­lal­la

Kongressi järjestetään Helsingissä 11.­­-13. lokakuuta 2023.

Eurooppalaisen kulttuurinhallinnon ja -politiikan verkosto ENCATCin vuotuisessa kansainvälisessä kongressissa tarkastellaan tekoälyn vaikutuksia, mahdollisuuksia ja haasteita kulttuurinhallinnon ja -politiikan aloilla. Kulttuurialalla sekä luovan sektorin sisällä ja ulkopuolella on tekoälyyn liittyen tällä hetkellä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Vuoden 2023 ENCATC-kongressissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Miten tekoäly muokkaa alan tulevaisuutta?
  • Mitä mahdollisuuksia, vaikutuksia ja haasteita tekoäly tuo kulttuurialalle ja luovan sektorin innovaatioihin ja kasvuun?
  • Miten eri sidosryhmät tällä hetkellä kokeilevat tällä tekoälyllä varustettuja työkaluja ja teknologioita?
  • Mitkä ovat tekoälyn eettiset, oikeudelliset ja sosiaaliset vaikutukset kulttuuripolitiikassa, johtamisessa, koulutuksessa ja tutkimuksessa?
  • Mitkä ovat parhaat käytännöt ja onnistuneet tapaustutkimukset tekoälypohjaisessa kulttuuripolitiikassa, koulutuksessa ja tutkimuksessa?

Kongressissa syvennytään muun muassa tekoälysovelluksen mahdollisuuksiin museoissa ja gallerioissa, esittävissä taiteissa, kieltenoppimisessa, opetussuunnitelmien kehittämisessä sekä lisätyssä todellisuudessa. Osallistujat saavat myös tutustua huippuluokan tekoälypohjaisiin työkaluihin ja tekniikoihin, jotka voivat parantaa oppimista, luovuutta ja kulttuurikokemuksia.

Ilmoittautuminen

Early Bird -hintainen ilmoittautuminen päättyy 15.8.2023.

Ilmoittaudu ENCATC-kongressiin

Lisätietoja

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja puhujiin

Tutustu Taideyliopiston turvallisen tilan ohjeisiin konferenssivieraille

EncatcCongress2023