Peppi-ohje: lukujärjestykset

Suunnittele oma lukujärjestyksesi. Huomaa kuitenkin, että työkalulla ei ilmoittauduta kursseille.

Aloittaminen

Mene osoitteeseen lukujarjestykset.uniarts.fi. Klikkaa kohtaa ”Kirjaudu sisään”.

Aloita luomalla pohja uudelle lukujärjestykselle. Valitse ”Lukujärjestysten hallinta” ja sitten ”Luo uusi lukujärjestys”. Kirjoita lukujärjestykselle haluamasi nimi ja paina tallenna. Tee sitten uudesta lukujärjestyksestäsi oletusjärjestys klikkaamalla väkästä sen vieressä ja sitten ”Valitse oletuslukujärjestykseksi”.

Sisällön lisääminen

Seuraavaksi voit alkaa lisäämään lukujärjestykseen sisältöä. Valitse ylävalikosta ”Kalenteri” ja valitse oikea lukujärjestys. Voit hakea kursseja eli toteutuksia opintojakson nimellä tai tunnuksella. Valintasi tallentuvat automaattisesti valitsemaasi lukujärjestykseen.

Voit käyttää ”hae ryhmiä”-toimintoa ja etsiä oman koulutusohjelmasi tai aineryhmäsi vuosikurssin lukujärjestyksen, jossa näet ryhmän kaiken opetuksen. Tämä toiminto on toistaiseksi käytössä vain osassa koulutusohjelmia. Vaihtoehtoisesti voit hakea toteutuksia ryhmän tunnuksella ja voit itse valita haluamasi toteutukset lukujärjestykseesi.

Lukujärjestyksen tarkastelu

Voit tarkastella lukujärjestystäsi kuukausi-, viikko- ja päivätasolla.

Kun olet lisännyt lukujärjestykseen ne toteutukset, jotka aiot vähintään suorittaa, voit käyttää hyppytuntihakua selvittääksesi, mitä opetusta on tarjolla silloin, kun sinulla on kalenterissa vapaata.

Maalaa hiirellä ajanjakso, joka on kalenterissasi vapaana. Voit määritellä hyppytunnin keston ja halutessasi myös toimipisteen.

Voit piilottaa toteutuksen klikkaamalla sitä ja valitsemalla ”Piilota tapahtuma”. Voit saada piilotetut toteutukset näkyviin klikkaamalla ”Näytä piilotetut tapahtumat”.

Voit poistaa toteutuksia valitsemalla ”Opintokori”.

Lukujärjestyksen vieminen omaan kalenteriin

Luo ensin haluamasi lukujärjestys, tai hae ne kurssit, jotka haluat siirtää kalenteerisi. Opettaja voi hakea kursseja, joihin hänet on merkitty opettajaksi valitsemalla hakuehdoiksi ”Hae toteutuksia” ja ”Opettajan nimellä” ja kirjoittamalla oman nimensä hakukenttään. Voit hakea myös muita kursseja, valitsemalla hakuehdoiksi ”Hae toteutuksia” ja ”Nimellä tai tunnuksella” ja kirjoittamalla hakukenttään kurssin nimen tai tunnuksen. Lisää haluamasi kurssit lukujärjestykseesi painamalla ”Lisää”-nappia kurssin kohdalla.

Kun olet luonut haluamasi lukujärjestyksen (esim. hakenut kaikki toteutukset, joissa itse on opettajana), voit viedä varaustiedot omaan sähköiseen kalenteriisi (esim. iCal tai Google) seuraavasti:

1. Valitse haluamasi lukujärjestys ylävalikon kohdassa ”Valittu lukujärjestys”.
  2. Klikkaa ylävalikon kohtaa ”Opintokori”
  3. Valitse avautuvassa näkymässä kohta ”Jaa kalenteri” ja kopioi kalenterin osoite.
  4. Lisää sitten tämä osoite käyttämääsi kalenteripalveluun (esim. iCal tai Google).

Varausten tiedot siirtyvät kalenteriin kertaalleen, eivätkä päivity automaattisesti, mikäli Pepissä olevien varausten tiedot muuttuvat. Jotkut kalenterisovellukset voivat kuitenkin käyttäjän niin määritellessä käydä lataamassa samassa osoitteessa olevat varaukset uudellaan halutulla tiheydellä esim. viikon välein.