10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Tämä sinun täytyy tietää ennen opintojen aloittamista Taideyliopiston avoimessa yliopistossa.

Käyttäjätunnus ja oppimisympäristöt

Opiskelun sujuvuuden kannalta Uniarts-käyttäjätunnukse­n aktivointi on välttämätöntä. Käyttäjätunnusta käytetään kaikissa Taideyliopiston kurssiviestinnässä ja oppimisympäristöissä (Moodle, Teams, O356) sekä opintotietojärjestelmä Pepissä ja Artsi-intranetissä. Käyttäjätunnuksesi luodaan automaattisesti, kun sinulle on myönnetty opinto-oikeus Taideyliopistoon.

Tunnuksen salasana asetetaan osoitteessa salasana.uniarts.fi henkilökohtaisella sähköisellä tunnistautumisella (verkkopankkitunnuksilla tai varmennekortilla). Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautua sähköisesti, ota yhteyttä osoitteeseen avoin@uniarts.fi.

Kaikki kurssiin liittyvät viestit lähetetään Taideyliopiston sähköpostitilillesi (https://webmail.uniarts.fi), jonka saat käyttöön aktivoimalla käyttäjätunnuksesi. Voit halutessasi ohjata viestit eteenpäin henkilökohtaiseen sähköpostiisi.

Käyttöoikeus on voimassa opiskeluoikeuden ajan ja voit aktivoida sen aikaisintaan kurssipaikan vahvistamisen jälkeisenä päivänä.

Näin kirjaudut sähköpostiin ja sivustoille

Kirjautumiset tapahtuvat Uniarts-tunnuksella, joka koostuu kolmesta kirjaimesta ja viidestä numerosta. Henkilökohtaisen tunnuksen saat tietoosi käyttäjätunnuksen aktivoinnin yhteydessä osoitteessa https://salasana.uniarts.fi.

Kirjaudu sivustoille Uniarts-tunnusosallasi joko muodossa abc12345 tai pidemmässä abc12345@uniarts.fi -muodossa. Uniartsin sähköpostiosoitteesi viestejä lähetettäessä ja vastaanotettaessa on muotoa etunimi.sukunimi@uniarts.fi.

Sivustokohtaiset kirjautumismuodot lyhyesti:

Yleisiä IT-käyttöohjeita

Opintoneuvonta ja opintojen suorittaminen

Avoimen yliopiston henkilökunta (avoin@uniarts.fi) antaa neuvoja opintoihin liittyvissä käytännön asioissa. Kurssin suoritustapoihin liittyviin kysymyksiin vastaa opettaja.

Opetustiloissa liikkuminen ja kulkutunnisteet

Töölön kampus (Sibelius-Akatemia)

Töölön kampuksen toimipisteen kulku riippuu siitä, missä tilassa opetus järjestetään. Kerrokseen pääsyä varten voit saada henkilökohtaisen kulkutunnisteen, jos kurssikirjeessä on ohjeistettu siihen. Kulkutunnistetta haetaan täyttämällä kirjallinen lomake Sibelius-Akatemian infopisteellä. Infopisteen henkilökunta kertoo hakemuksen jättämisen yhteydessä, milloin valmiin tunnuksen voi noutaa. Tuo mukanasi virallinen henkilöllisyystodistus, kun noudat kulkutunnisteesi.

Musiikkitalon kulkutunniste haetaan Musiikkitalon infopisteestä (Töölönlahdenkatu 16 C) ja N- ja R-talojen kulkutunnisteet N-talolta (Nervanderinkatu 13) tai R-talolta (Pohjoinen Rautatiekatu 9). Saat kulkutunnisteen vain, jos olet kurssilla, joka opetetaan kyseisessä toimipisteessä. Kulkutunnisteita ei myönnetä, jos osallistut etäopetuskurssille tai kurssille, jolla pääsy opetusluokkaan on järjestetty toisella tavalla. Kurssikirjeestä käy ilmi, miten kurssillasi toimitaan.

Kulkutunniste toimii vain kurssin ajan ja palautetaan infopisteelle kurssin päättyessä.

Sörnäisten kampus (Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu)

Sörnäisten kampuksen luokkiin kulku ohjeistetaan kurssikirjeessä.

Seinäjoen toimipiste

Seinäjoen toimipisteen luokkiin kulku ohjeistetaan kurssikirjeessä.

Kirjastopalvelut ja tulostaminen

Taideyliopiston kirjastokortin voit hankkia mistä vain Taideyliopiston kirjastosta. Katso lisätietoa kirjaston verkkosivuilta.

Kirjaston sähköiset aineistot (e-kirjat, e-lehdet jne.) ovat kaikkien käytettävissä kirjastojen asiakastyöasemilla. Lisäksi sähköisten aineistojen etäkäyttö on mahdollista Taideyliopiston avoimen yliopiston opiskelijoille (kirjautuminen Uniarts-tunnuksilla).

Jos sinun tarvitsee tulostaa tai kopioida kurssimateriaaleja kampuksella, voit ostaa tulostussaldoa Lataamo-palvelusta (kirjautuminen Uniarts-tunnuksilla). Tulostaminen kampuksella on mahdollista ainoastaan aukioloaikoina.

Opinto- ja materiaalimaksu

Saat sähköpostiviestin, kun opintomaksujen verkkolomake on auennut. Opintomaksun (15 €/opintopiste) voi maksaa luottokortilla tai verkkopankin kautta. 

Mahdollinen materiaalimaksu suoritetaan joko opintomaksun yhteydessä tai laskutetaan erikseen kurssilla käytettyjen materiaalien perusteella.

Lue avoimen yliopiston peruutusehdoista Taideyliopiston verkkosivuilta. 

Kurssipalaute, opintosuoritukset ja -rekisteriotteet

Opintojakson päättyessä sinua pyydetään täyttämään sähköinen palautelomake. Vastaukset käytetään opetuksen ja opintojen sisällön kehittämiseen. Palautetta avoimen yliopiston palveluista ja opinnoista voi lähettää myös sähköpostitse avoimen yliopiston toimistoon.

Palauta kurssiin liittyvät tehtävät opettajan ilmoittamaan määräaikaan mennessä. Et voi palauttaa tehtäviä enää sen jälkeen, kun opinto-oikeutesi on päättynyt.

Kun opintosuorituksesi on arvioitu, saat ladattua virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen opintotietojärjestelmä Pepistä kohdasta ”Opiskelutodistukset”. Todistuksen voi ladata suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Katso ohjevideo opintosuoritusotteen lataamiseen tästä linkistä. Näet opintosuorituksesi myös valtakunnallisessa Oma Opintopolku -palvelussa.  

Tulosta tarvitsemasi rekisteriotteet Pepistä hyvissä ajoin ennen opiskeluoikeutesi päättymistä. Jälkikäteen voit tarvittaessa pyytää opintosuoritusotetta osoitteesta avoin@uniarts.fi.