Opiskelu avoimessa yliopistossa

Tämä sinun täytyy tietää ennen opintojen aloittamista Taideyliopiston avoimessa yliopistossa.

Käyttäjätunnus ja oppimisympäristöt

Opiskelun sujuvuuden kannalta Uniarts-käyttäjätunnukse­n aktivointi on välttämätöntä. Käyttäjätunnusta käytetään kaikessa Taideyliopiston kurssiviestinnässä sekä oppimisympäristöissä, opintotietojärjestelmä Pepissä ja Taideyliopiston intranetissä. Käyttäjätunnuksesi luodaan automaattisesti, kun sinulle on myönnetty opinto-oikeus Taideyliopistoon.

Kaikki opintoihin liittyvät viestit lähetetään Taideyliopiston sähköpostitilillesi, jonka saat käyttöön aktivoimalla käyttäjätunnuksesi. Voit halutessasi ohjata viestit eteenpäin henkilökohtaiseen sähköpostiisi.

Tunnuksen salasana asetetaan henkilökohtaisella sähköisellä tunnistautumisella eli verkkopankkitunnuksilla tai varmennekortilla. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautua sähköisesti, ota yhteyttä osoitteeseen avoin@uniarts.fi.

Käyttäjätunnuksen ja siihen kuuluvien palveluiden käyttöoikeus on voimassa opinto-oikeuden päättymisen jälkeen kaksi kuukautta. Opinto-oikeutesi on voimassa lukukauden loppuun (31.12. tai 31.7.) tai lukuvuoden mittaisilla kursseilla lukuvuoden loppuun (31.7.). Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi aikaisintaan seuraavana päivänä siitä, kun olet saanut vahvistuksen kurssille pääsystä. Jos keskeytät opintosi, opinto-oikeutesi päättyy peruutuspäivänä.

Näin kirjaudut sähköpostiin ja sivustoille

Kirjaudut palveluihin Uniarts-tunnuksella, joka koostuu kolmesta kirjaimesta ja viidestä numerosta. Henkilökohtaisen tunnuksen saat tietoosi käyttäjätunnuksen aktivoinnin yhteydessä osoitteessa salasana.uniarts.fi.

Kirjautuminen edellyttää lisäksi monivaiheista tunnistautumista. Lue, miten otat monivaiheisen tunnistautumisen käyttöön Opiskelijan uniartsista.

Alla oleville sivustoille kirjaudutaan tunnuksen pitkässä muodossa abc12345@uniarts.fi:

Peppiin kirjaudutaan tunnuksen lyhyessä muodossa abc12345:

Yleisiä IT-käyttöohjeita

Opintoneuvonta ja opintojen suorittaminen

Avoimen yliopiston henkilökunta (avoin@uniarts.fi) antaa neuvoja opintoihin liittyvissä käytännön asioissa. Kurssin suoritustapoihin liittyviin kysymyksiin vastaa opettaja.

Opiskelutaidot-verkkosivulta voit löytää hyödyllistä tietoa avoimen yliopiston opiskelijalle esim. tenttiin valmistautumisesta ja tieteellisen tekstin lukemisesta. (Linkki: Opiskelutaidot-sivusto)

Läsnäolovaatimus

Opiskelu Taideyliopistossa edellyttää aktiivista läsnäoloa opetuksessa. Kurssien läsnäolovaatimus on yleensä 80–100 % opetuksesta. Saat opettajaltasi tarvittaessa tarkempaa tietoa kurssin läsnäolovaatimuksista. Itseopiskelulla ja korvaavilla tehtävillä voi tapauskohtaisesti ja opettajan luvalla korvata osan poissaolokerroista. Mikäli opiskelija on poissa yli puolesta opetuksesta, kurssia ei ole mahdollista suorittaa itseopiskelullakaan.

Tapaturmat

Olet vakuutettu käytännön opiskelussa sattuneiden tapaturmien osalta sen jälkeen, kun opinto-oikeutesi on vahvistettu. Lue lisää opiskelijoiden tapaturmavakuutuksesta Opiskelijan uniartsista.

Järjestyssäännöt

Opetustiloissa liikkuminen ja kulkutunnisteet

Jos olet saanut kurssikirjeessä tiedon siitä, että tarvitset kulkutunnisteen opetustilaan pääsemiseksi, lue alla olevat ohjeet tunnisteen noutamisesta.

Kulkutunnisteita myönnetään vain siihen toimipisteeseen, missä kurssin opetusta järjestetään. Kulkutunnisteita ei myönnetä, jos osallistut etäopetuskurssille tai kurssille, jolla pääsy opetustilaan on järjestetty toisella tavalla.

Kulkutunnistetta haetaan toimipisteen infopisteellä. Huomioi, että tunnisteen saamisessa kestää hetken ja että palvelussa voi olla ruuhkaa.

Tuo mukanasi virallinen henkilöllisyystodistus, kun noudat kulkutunnisteesi. Kulkutunnisteen voi noutaa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Kulkutunniste toimii vain kurssin ajan ja palautetaan infopisteelle, kun kurssi on päättynyt.

Töölön kampus (Sibelius-Akatemia)

Musiikkitalon kulkutunniste haetaan Musiikkitalon infopisteestä (Töölönlahdenkatu 16 C), N- ja R-talojen kulkutunniste N-talolta (Nervanderinkatu 13) tai R-talolta (Pohjoinen Rautatiekatu 9) rakennuksen aukioloajan puitteissa.

Kulkutunnisteen voi hakea ilman ennakkotilausta arkisin klo 9–15.

Jos et pääse hakemaan kulkutunnistetta edellä mainittuna aikana, sinun tulee tilata tunniste etukäteen sähköpostilla. Ennakkotilausten käsittelyaika on noin 2 arkipäivää (pl. loma-ajat). Töölön kampuksen tunnisteet voi noutaa ilta-aikaan vain R-talolta (N- ja R-talojen tunniste) ja M-talolta (M-talon tunniste).

N-, R- ja M-talojen tunnisteet tilataan osoitteesta tila-help@uniarts.fi. Kerro tilausviestissä nimesi, kurssin nimi ja opetustila(t). Saat sähköpostivahvistuksen, kun voit noutaa tunnisteesi.

Sörnäisten kampus (Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu)

Teatterikorkeakoulun päärakennuksen Kookoksen (Haapaniemenkatu 6) kulkutunniste haetaan Teatterikorkeakoulun infopisteestä. Kulku Mylly-rakennuksen (Kuvataideakatemian) luokkiin ohjeistetaan kurssikirjeessä.

Seinäjoen toimipiste

Kulku Seinäjoen toimipisteen luokkiin ohjeistetaan kurssikirjeessä.

Kirjastopalvelut ja tulostaminen

Taideyliopiston kirjastokortin voit hankkia mistä vain Taideyliopiston kirjastosta. Katso lisätietoa kirjaston verkkosivuilta.

Kirjaston sähköiset aineistot (e-kirjat, e-lehdet jne.) ovat kaikkien käytettävissä kirjastojen asiakastyöasemilla. Lisäksi sähköisten aineistojen etäkäyttö on mahdollista Taideyliopiston avoimen yliopiston opiskelijoille (kirjautuminen Uniarts-tunnuksilla).

Jos sinun tarvitsee tulostaa tai kopioida kurssimateriaaleja kampuksella, voit ostaa tulostussaldoa Lataamo-palvelusta (kirjautuminen Uniarts-tunnuksilla). Tulostaminen kampuksella on mahdollista ainoastaan aukioloaikoina.

Tapahtumakausikortti

Taideyliopiston avoimen yliopiston opiskelijat pääsevät Taideyliopiston kausikortilla veloituksetta Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun omissa tiloissa tapahtuviin esityksiin. Kuvataideakatemian omissa gallerioissa näyttelyt ovat aina maksuttomia.

Kausikortin saa Taideyliopiston toimipisteiden infosta osoittamalla voimassa olevan opinto-oikeuden. Opinto-oikeuden voi osoittaa näyttämällä avoimen yliopiston kurssin hyväksymissähköpostin.

Opinto- ja materiaalimaksu

Saat sähköpostiviestin, kun opintomaksujen verkkolomake on auennut. Opintomaksun voi maksaa luottokortilla tai verkkopankin kautta. 

Mahdollinen materiaalimaksu suoritetaan joko opintomaksun yhteydessä tai laskutetaan erikseen kurssilla käytettyjen materiaalien perusteella.

Opintosuoritukset ja -rekisteriotteet

Palauta kurssiin liittyvät tehtävät opettajan ilmoittamaan määräaikaan mennessä. Et voi palauttaa tehtäviä enää sen jälkeen, kun opinto-oikeutesi on päättynyt.

Kun opintosuorituksesi on arvioitu, saat ladattua virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen opintotietojärjestelmä Pepistä kohdasta ”Opiskelutodistukset”. Todistuksen voi ladata suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Katso ohjevideo opintosuoritusotteen lataamiseen Youtubessa. Näet opintosuorituksesi myös valtakunnallisessa Oma Opintopolku -palvelussa.  

Tulosta tarvitsemasi rekisteriotteet Pepistä hyvissä ajoin ennen opiskeluoikeutesi päättymistä. Jälkikäteen voit tarvittaessa pyytää opintosuoritusotetta osoitteesta avoin@uniarts.fi.

Kurssipalaute ja yhteystiedot

Opintojakson päättyessä sinua pyydetään täyttämään sähköinen palautelomake. Vastauksia käytetään opetuksen ja opintojen sisällön kehittämiseen.

Palautetta avoimen yliopiston palveluista ja opinnoista voi lähettää myös sähköpostitse avoimeen yliopistoon.

Ota yhteyttä Taideyliopiston avoimen yliopiston henkilökuntaan sähköpostitse osoitteessa avoin@uniarts.fi.