10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Opiskelijan käytössä olevat näyttely- ja tapahtumatilat

Ohjeita Kuvataideakatemian opiskelijoille näyttely- ja tapahtumatilojen varaamiseen ja tiloissa toimimiseen.

Kuvataideakatemian näyttelytilat sijaitsevat Sörnäisten kampuksen Mylly -rakennuksessa. Tilat mahdollistavat monimuotoisen taiteellisen toiminnan erilaisista näyttelyistä tapahtumallisiin kokonaisuuksiin. Lisäksi näyttely-yhteistyötä tehdään muiden tahojen kanssa.

Kuva/Tila

Ebb and flow 3.12–30.1.2022 Kuva/Tilan avajaisnäyttely

Kuva/Tilan teemallinen ohjelma muodostuu näyttelyistä, keskusteluista, luennoista ja julkaisuista. Kuva/Tilassa nykytaide keskustelee muiden taiteen ja tieteen alojen kanssa. Tilassa tapahtuva toiminta on opiskelijoiden lisäksi avointa taidealojen ammattilaisille ja suurelle yleisölle.  

Kuva/Tilassa pidetään vuosittain 5–6 näyttelyä: vuosittain toistuvat tutkintonäyttelyt, Kuvan Kevät ja Kandinäyttely sekä joka toinen vuosi järjestettävä Praxis-koulutusohjelman näyttely. Näyttelyohjelmistoon sisältyy myös opetusalueiden näyttelyitä sekä vaihto- ja yhteistyönäyttelyitä. Vuosittain toistuvien näyttelykokonaisuuksien lisäksi näyttelyitä valitaan avoimella haulla ja kutsuperiaatteella. Kuva/Tilaan järjestetään näyttelyhaku kerran vuodessa keväällä, jolloin näyttelyajat ovat haettavissa seuraavalle vuodelle.

Kuva/Tila koostuu isosta näyttelytilasta, johon kuuluu myös black box.

Tasku

Kuva/Tilan vieressä oleva pienempi näyttelytila on nimeltään Tasku. Kuva/Tilan ohella myös Taskuun on avoin näyttelyhaku kerran vuodessa.

Molemmat näyttelytilat sijaitsevat Kuvataideakatemian Mylly-rakennuksen 1.kerroksessa. Näyttelyt ovat auki tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. 

Mahdollisista muista tapahtumista ja tilaisuuksista näyttelytiloissa sovitaan Näyttelypalveluiden kanssa: kuva.tuottajat@uniarts.fi

Kaiku-galleria

National Academy of the Arts in Oslo (KHiO) ja Kuvataideakatemian (KuvA) maalauksen vaihtokurssin töitä Kaiku-galleriassa tammikuussa 2023.

Mylly-rakennuksen 5.kerroksessa sijaitsee vapaamuotoisia projekteja varten tarkoitettu Kaiku-galleria. KuvAn ja VÄLn opiskelijoiden on mahdollista järjestää tilassa näyttelyitä, esityksiä tai tehdä esim. ripustuskokeiluja. Kaiku-galleria on tarkoitettu Taideyliopiston sisäisille yleisöille eikä se ole julkisen esittämisen tila.

Näyttelynpitäjä vastaa itsenäisesti näyttelyn ripustuksesta ja purkamisesta sekä tilan palauttamisesta alkuperäiseen kuntoonsa varausajan puitteissa. Perusmateriaaleja voi kysyä näyttely- ja työmestareilta (maali, pakkeli, ruuvit).

Mahdolliset avajaiset sisäiselle yleisölle tulee pitää Myllyn normaalien aukioloaikojen puitteissa ja niistä tiedottamisesta näyttelynpitäjä vastaa itse.

HUOM! Kiellettyjä asioita Kaiku-galleriassa: – Tulityö, mukaanlukien juotoskolvin käyttö – Spraymaalien tai muiden aerosolien käyttö – Sähkö tai valaisinkiskoihin, valaisimiin tai sprinkleriputkiin ripustaminen.

Kattoterassi ei ole osa Kaiku-galleriaa. 

Tilan voi varata käyttöönsä korkeintaan 10 päivän ajaksi. Vapaita aikoja pääset tarkastelemaan etukäteen Pepistä (K-504). Varaukset Näyttelypalveluiden kautta: kuva.tuottajat@uniarts.fi

Muut tilat Myllyssä

Valkoinen studio

Kuvan Kevät 2022 näyttelyn teoksia Valkoisessa studiossa. Kuva: Petri Summanen.

Myllyn 1.kerroksessa sijaitseva Valkoinen studio on Kuvataideakatemian käytössä tutkintonäyttelyiden yhteydessä, Kuvan Keväässä ja Kandinäyttelyssä sekä joulukuussa tohtoriopiskelijoiden ja Tutkimuspäivien käytössä. Muina aikoina tila on Teatterikorkeakoulun käytössä. Tilassa on kiinteä esitystekniikka, akustoidut seinät ja lautalattia, joiden takia se ei ole muokattavissa kuten muut tilat. Kuvataideakatemian näyttelyiden yhteydessä Valkoisen studion rakenteisiin tehtävistä muutoksista sovitaan etukäteen näyttelymestarin kanssa. Tilan varaukset vain TeaKin ja KuvAn tuotantopäälliköiden kautta.

Myllyntori ja Kohtaamo

Kuvan Kevät 2022 näyttelyn teoksia Myllyntorilla. Kuva Petri Summanen.

Myllyntori sijaitsee rakennuksen 2.kerroksessa, ja se on kolmion mallinen avoin tila yleisöluennoille, kurssidemoille ja muille tapahtumille. 

Luonnonvalon ja lisäksi tilan oma keinovalo – ei säädeltävissä. Myllyntorin kapasiteetti noin 80 prs, yhdistettynä Kohtaamo-tilaan noin 120 prs (näkörajoitteita). Tilaisuuksien puhujakoroke, suurkuvanäyttö, tilan oma äänentoisto sekä tuoleja ja pöytiä saatavissa käyttöön AV-vahtimestarien kautta. 

Varaustilanne nähtävissä Peppi-tilanvarausjärjestelmässä. Varattavissa tapahtumille arkisin klo 17-21. Varauksia hoitaa Näyttelypalvelut: kuva.tuottajat@uniarts.fi 

Tieto yleisötilaisuuksista (järjestäjä/tilaisuuden kuvaus ja aikataulu) sähköpostilla viimeistään 4 viikkoa ennen osoitteeseen kuva.toimitilapalvelut@uniarts.fi. Varmistu, että saat viestiisi vahvistuksen. 

HUOM! Myllyntoria ja Kohtaamo-tilaa ei voi käyttää samanaikaisesti kahteen eri tilaisuuteen! Tilaa käytettäessa otettava huomioon, että sen vieressä – lasilankkuseinän toisella puolella – on opiskelijoiden ja henkilökunnan työtiloja. 

2 . krs Kohtaamo on osa julkista yleisötilaa. Sen kalustus pidetään yhtenäisenä ja siistissä järjestyksessä. 

Näyttelyiden ja demojen ripustuksista poikkeavista rakenne-ratkaisuista neuvotellaan etukäteen Teknisten palveluiden kanssa.  Yhteys sähköpostitse Teknisten palveluiden päällikkö Samppa Murtomäki, samppa.murtomaki@uniarts.fi

Majakka-projektitila

Kuvan Kevät 2022 näyttelyn teoksia Majakassa. Kuva: Petri Summanen.

Myllyn 6.kerroksessa sijaitseva projektitila Majakka on käytettävissä esitystilana Kuvataideakatemian tutkintonäyttelyissä sekä opetuksen kurssinäyttelyissä. Kulku tilaan 5.kerroksen kautta kierreporraskäytävää pitkin ylös tai erillisellä invahissillä.

Muina aikoina Majakassa voi tehdä taiteellisen työn projekteja sekä järjestää työ-pajoja ja tapahtumia, joiden jäljet saa lähtiessään siivottua tai korjattua. Majakka palvelee Taideyliopiston sisäistä käyttöä. Tilan maksimihenkilökapasiteetti on 30 prs. 

Terassi

Kuvan Kevät 2022 näyttely – Xin Yli-Rekolan teos kattoterassilla. Kuva: Petri Summanen.

600m2 suuruinen ulkoilmassa sijaitseva kattoterassi, joka on noin 50 m2 alalta katettu. Se on päivittäiskäytössä arkisin toukokuun alusta lokakuun loppuun. Tilan maksimihenkilökapasiteetti on 230 prs. Marras-huhtikuussakin terassin käyttö on mahdollinen, kelin ja lumitilanteen niin salliessa. Yleisökäytön talvikunnossapitoa terassilla ei tehdä kuin erityistilauksesta.

Terassilla voi tehdä taiteellisen työn projekteja ja työpajoja sekä järjestää tapahtumia – kunhan niiden jäljet saa lähtiessään siivottua tai korjattua. Huom! Kyseessä on tuulille ja muille kelilosuhteille altis tila. Ole varovainen. 

Varaukset ainoastaan Näyttelypalveluiden kautta: kuva.tuottajat@uniarts.fi 

HUOM! Terassia koskevat samat tupakointia ja päihteiden käyttöä rajoittavat säännöt kuin muutakin kampusta. Koska kyseessä on rakennuksen ulkokuori, sen pintoihin poraamiseen ja kiinnittämiseen on olemassa rajoituksia. 

Terassin pohjoispäässä on erillinen 3X32A esitystekniikan voimavirtasyöttö. Kevyempiin sähköntarpeisiin terassin länsiseinän syvennyksissä on schuko-pistokkeita. Neuvoja ja opastusta antaa Teknisten palveluiden päällikkö Samppa Murtomäki: samppa.murtomaki@uniarts.fi