Kallio-Kuninkalan opetusperiodien ohjeistus

Kallio-Kuninkalan toimipisteen tilojen käyttöön liittyvät ohjeistukset. Osallistuessasi opetusperiodiin Kallio-Kuninkalassa sitoudut tällä sivulla esiteltyihin sääntöihin.

Kallio-Kuninkala on Taideyliopiston toimipiste Tuusulanjärven läheisyydessä Järvenpäässä. Kunkkula koostuu useista erillisistä rakennuksista.

Katso lisätietoa ja kuvia Kunkkulasta

Tutustu Kallio-Kuninkalan tilojen käyttöperiaatteisiin ja varausohjeisiin Artsissa

Saapuminen ja majoittuminen

Paikan päälle pääsee autolla, bussilla tai junalla. Lähin juna-asema sijaitsee Ainolassa, josta kävelee määränpäähän n. 25 minuutissa. Lähin bussipysäkki sijaitsee Ristinummentien risteyksessä, pysäkin nimi on Kallio-Kuninkala.Kunkkulan osoite on Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää.

Saavuttaessa Kallio-Kuninkalaan jokainen opiskelija käy ensin päärakennuksen ruokasalissa ja kirjaa nimensä ja puhelinnumeronsa senkin päällä olevaan erilliseen lomakkeeseen sen huoneen kohdalle, jonka valitsee. Valittua huonetta ei saa periodin aikana vaihtaa. Jokaista rakennusta varten on saatavilla kaksi avainta senkin päällä.

Paikan päältä löytyvät jokaiselle majoittujalle lakanat sekä pyyhe kunkin majoittujan sängyn päältä.

Vierailun aikana

Tupakointi on sallittua ainoastaan ulkona sille erikseen osoitetuilla paikoilla.

Yhteisten tilojen, esim. Metsä-Kuninkalan olohuoneen, siisteydestä vastaavat kaikki rakennuksessa majoittuvat henkilöt yhteisvastuullisesti.

Mikäli majoitusrakennus jää vierailun aikana tyhjäksi, viimeiseksi tilasta poistuvat lukitsevat rakennuksen ovet ja varmistavat aina, että ikkunat on suljettu. Tilat pidetään siis lukittuna aina, kun tilassa ei olla.

Pidä huolta avaimesta. Mahdollinen aukioloajan ulkopuolella tehtävä ovien avaus (esim. sisälle unohtunut avain) on erillispalvelu, josta laskutetaan arki-iltoina 100 € ja lauantaina ja sunnuntaina 200 €. Tämä summa laskutetaan suoraan opiskelijoilta. Mikäli avain katoaa, veloitetaan avaimen käyttäjältä uusi lukkosarja ja avain. Tämän hankinnan ja asennuksen yhteiskustannus on 400 €.

Anniskelualueilla ei saa nauttia omia alkoholijuomia! Anniskelualueita Kallio-Kuninkalassa ovat päärakennuksen alakerta, terassi sekä piha-alue sen yhteydessä, Navetan ylä- ja alakerta sekä piha-alue sen yhteydessä, Ala-Kuninkalan kokoustila sekä piha-alue sen yhteydessä.

Vierailun päättyessä

Yöpymisen jälkeen majoittuneet vieraat poistavat itse liinavaatteet ja pyyhkeet ja toimittavat ne majoitustilassa niille osoitettuun paikkaan. Roskat viedään ja pullot palautetaan niille varattuihin paikkoihin. Huonekalut tulee siirtää alkuperäisille paikoille, mikäli niitä on vierailun aikana siirretty.

Leirin lopuksi avaimet palautetaan etukäteen Kallio-Kuninkalan henkilökunnan kanssa sovittuun paikkaan.

Saunojen käyttö

Rantasaunan ja Navetan saunan käyttö on mahdollista vain siten, että varaukselle on nimetty vastuuhenkilö (nuorisokoulutuksen leireillä valvoja tai opettaja) ja Kallio-Kuninkalan henkilökunnalla on tiedossa hänen puhelinnumeronsa. Saunan avaimen saa varauksen yhteydessä Kallio-Kuninkalan henkilökunnalta. Sauna lämmitetään itse.

Saunomisen jälkeen tila siivotaan siihen kuntoon, missä se oli sinne saavuttaessa.  Lähtiessä ikkunat suljetaan, ovi lukitaan ja avain palautetaan viimeistään seuraavana päivänä Kallio-Kuninkalan henkilökunnalle.

Majoitustila Metsä-Kuninkalan saunaa saa käyttää ilman varausta. Saunomisen yhteydessä tulee kuitenkin huolehtia, että sauna kytketään pois päältä käytön jälkeen ja tila siivotaan siihen kuntoon, missä se oli sinne saavuttaessa. Saunominen Metsä-Kuninkalassa ei saa häiritä kanssamajoittujia. Nuorisokoulutuksen leireillä saunomista valvoo vastuuhenkilö.

Huomioithan saunomisen yhteydessä aina kaikkien saunojien turvallisuuden!

Kallio-Kuninkalan ohjeistus nuorisokoulutuksen opiskelijoille

Leirin ensisijainen tarkoitus on opiskelu. Sen vuoksi jokainen opiskelija vetäytyy huoneeseensa viimeistään klo 00, jotta jaksaa työskennellä täyspainoisesti seuraavana päivänä.

Päihteiden käyttö nuorisokoulutuksen leireillä Kallio-Kuninkalassa on kielletty. Sibelius-Akatemian henkilökunta ohjaa nuorisokoulutuksen leireillä toimintaa omalla esimerkillään.

Leirillä on erikseen nimettävän vastuuopettajan lisäksi vähintään kaksi täysi-ikäistä valvojaa, jotka ovat sitoutuneet majoittumaan nuorisokoulutuksen opiskelijoiden kanssa samoissa rakennuksissa. Jokaisessa majoitusrakennuksessa, jossa majoittuu nuorisokoulutuksen opiskelijoita, majoittuu myös vähintään yksi leirillä työskentelevä täysi-ikäinen henkilö.

Leirin valvojat seuraavat ohjeiden noudattamista. Heillä on oikeus poistaa leiriltä näitä sääntöjä rikkovat opiskelijat keskusteltuaan asiasta leirin vastuuopettajan kanssa. Sääntörikkomuksista on lisäksi seurauksena osallistumiskielto nuorisokoulutuksen seuraavalle leirille.

Opiskelijat saavat saunoa ainoastaan vastuuhenkilön johdolla. Nuorisokoulutuksen opiskelijat käyttävät saunomiseen Navetan saunaa tai Metsä-Kuninkalan saunaa.

Ongelmatilanteissa auttaa aukioloaikoina Kallio-Kuninkalan paikalla oleva henkilökunta, puh. 040 710 4210.

Aukioloaikojen ulkopuolella palvelevat seuraavat päivystysnumerot

  • 046 811 0666
  • 045 601 7626

Mikäli majoitustilojen tai saunojen siivouksia ei hoideta sovitusti, tai väärinkäytöksiä tapahtuu, veloitetaan niistä aiheutuvat kustannukset täysimääräisinä opiskelijalta. Järjestyssääntöjen laiminlyönnin seurauksena tilojen käyttöoikeus jatkossa voidaan evätä.