Viimeistelyapuraha Teatterikorkeakoulun väitöstutkijoille

Väitöstutkijoiden viimeistelyapurahaa voivat hakea läsnäoleviksi ilmoittautuneet Teatterikorkeakoulun väitöstutkijat.

Taideyliopiston tukisäätiö jakaa syksyllä 2024 Teatterikorkeakoulun väitöstutkijoille viimeistelyapurahaa. Apurahan tarkoitus on kannustaa väitöstutkijoita saattamaan tutkimustyö päätökseen. Haku on auki 7.-28.10.2024 klo 16.00 asti, minkä jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Dekaani tekee esityksen apurahansaajista Taideyliopiston tukisäätiön hallitukselle ja hallitus päättää myönnettävistä apurahoista 3.12.2024 mennessä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä sähköpostitse.

Kuka voi hakea apurahaa?

Viimeistelyapurahaa voivat hakea läsnä olevat Teatterikorkeakoulun väitöstutkijat. Apurahaa voi hakea ainoastaan yksityisenä henkilöinä. 

Mihin tarkoitukseen voi hakea apurahaa?                  

Apurahan tarkoitus on kannustaa väitöstutkijoita saattamaan tutkimustyö päätökseen. Sitä voi hakea väitöstutkimuksen kommentaarin viimeistelyyn. Apuraha on tarkoitettu erityisesti elinkustannusten ja mahdollisten kielenhuolto- sekä käännöskustannusten kattamiseen. Jaossa on yhteensä 5 000 euroa ja se jaetaan 1–2 hakijalle.

Mihin tarkoitukseen apurahaa ei myönnetä?

Apurahaa ei myönnetä väitöstutkimuksen taiteellisen osion kustannuksiin.

Maksetaanko apurahasta veroa?

Apurahasta ei pääsääntöisesti makseta tuloveroa. Taideyliopiston tukisäätiö on yksityinen säätiö, mikä tarkoittaa, että myönnetyt apurahat yhteensä ovat verottomia valtion vuotuiseen taiteilija-apurahaan saakka (26 269,46 euroa vuonna 2024).

Tukisäätiö tekee apurahoista ilmoituksen Verohallinnolle, jos maksetun apurahan suuruus on vähintään 1000 euroa. Tiedot näkyvät esitäytetyssä veroilmoituksessa. Apurahat ovat sen verovuoden tuloa, jona ne maksetaan ja viimeistelyapuraha tullaan maksamaan vuoden 2024 aikana.

Miten apurahaa haetaan?

Lähetä vapaamuotoinen apurahahakemus (max 2 x A4) tukisäätiön asiamiehelle Anni Pokille (anni.pokki@uniarts.fi) 28.10.2024 mennessä. Hakemuksesta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

  • Hakija on Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa Tutken läsnäolevaksi ilmoittautunut väitöstutkija
  • Väitöstutkimuksen arvioitu valmistumisajankohta.
  • Haettava summa ja apurahan käyttötarkoitus
  • Työsuunnitelma aikatauluineen väitöstutkimuksen loppuunsaattamiselle.
  • Perustelut apurahan saamiselle.
  • Hakemukseen tulee liittää lisäksi hyväksytty tutkimussuunnitelma.