Sähköpostilistojen käytössä tulee huomioida kaikkien vastaanottajien oikeus turvalliseen opiskelu- ja työskentely-ympäristöön

Poliittinen tilanne maailmassa kiristyy ja sotatoimet niin Lähi-idässä kuin Ukrainassa vaativat parhaillaan liian monia uhreja. Monilla taideyliopistolaisilla on läheisiä sotien jaloissa eri puolin poliittisia linjoja. Riippumatta siitä, millä puolella konfliktia läheiset ovat, suru ja hätä heidän puolestaan on oikeutettua.

“On tärkeää, että yhdessä huolehdimme siitä, että kaikki voivat kokea Taideyliopiston turvallisena ympäristönä, riippumatta siitä, mikä kunkin oma tausta ja suhde on näihin kriiseihin”, sanoo rehtori Kaarlo Hildén.

Yliopisto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton organisaatio

Yliopiston tietoon on tullut, että uniarts-päätteisiä sähköpostilistoja on käytetty poliittisten vetoomusten levittämiseen. Koko yhteisön oikeus turvalliseen opiskelu- ja työskentely-ympäristöön ei näissä tilanteissa ole toteutunut. On tärkeää muistaa, että yliopisto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton organisaatio ja sähköpostilistojen käyttö poliittiseen toimintaan on sallittua vain yliopistovaaleissa ja ylioppilaskunnan toimintaan liittyvien opiskelijajärjestöjen tai ammattiyhdistysten toiminnassa.

Yliopiston eettisten periaatteiden mukaisesti jokaisen yhteisön jäsenen tehtävänä on omalta osaltaan huolehtia turvallisen opiskelu- ja työskentely-ympäristön rakentamisesta. 

Lue lisää