Opiskelijoiden monivaiheinen tunnistautuminen yliopiston järjestelmiin otetaan käyttöön 1.4.2024

Taideyliopiston käyttäjätunnusten tietoturvaa lisäävä monivaiheinen tunnistautuminen otetaan käyttöön opiskelijoille 1.4.2024. Tämä tarkoittaa, että kirjautuessasi sisään Taideyliopiston järjestelmiin, kuten sähköpostiin, tulee sinun vahvistaa kirjautuminen puhelimellasi käyttäen Microsoft Authenticator -sovellusta tai tekstiviestikoodia.

Valmistaudu muutokseen ja vältä ruuhkat ottamalla monivaiheinen tunnistautuminen käyttöösi jo nyt.

Näin otat käyttöön monivaiheiden tunnistautumisen:

  1. Käy asettamassa itsellesi tunnistautumismenetelmä kirjautumalla Taideyliopiston tunnuksellasi osoitteessa: https://aka.ms/mfasetup
  2. Katso vaiheittaiset ohjeet käyttöönottoon Opiskelijan uniartsin ohjesivulta.

Tule mukaan testiryhmään – saat palkinnoksi yliopiston kangaskassin

Haluatko olla mukana Taideyliopiston opiskelijoiden pilottiryhmässä, joka pääsee kokeilemaan tätä uutta järjestelmää ensimmäisten joukossa? Jos vastasit kyllä, jätä sähköpostiosoitteesi ja otamme yhteyttä pilottiryhmään valittuihin henkilöihin.

Pilottiryhmään osallistuminen tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus käyttää monivaiheista tunnistautumista ennen muita opiskelijoita. Samalla saat henkilökohtaista tukea IT-helpparista. Osallistumalla pilottiryhmään autat meitä varmistamaan, että järjestelmä toimii moitteettomasti ennen kuin se otetaan käyttöön kaikille Taideyliopiston opiskelijoille. Kiitoksena annamme kaikille testaajille yliopiston kangaskassin.

Miksi yliopisto vaatii monivaiheista tunnistautumista?

Monivaiheinen tunnistautuminen lisää merkittävästi käyttäjätilien turvallisuutta ja lähes kaikki käyttäjätilien kaappausyritykset voidaan estää monivaiheista tunnistautumista käyttämällä. Vaikka rikollinen saisi tietoonsa käyttäjätunnuksen ja salasanan, palveluun ei pääse kirjautumaan ilman lisätunnistetta. 

Monivaiheinen tunnistautuminen on myös otettu tai otetaan käyttöön muissa maamme yliopistoissa ja korkeakouluissa. Haastamme kaikki mukaan, yritetään päihittää muut korkeakoulut olemalla valmiita ennen käyttöönottopäivää!

Esimerkiksi näihin palveluihin tarvitset monivaiheista tunnistautumista:

  • Sähköposti
  • Teams
  • Moodle
  • Opinto-opas

IT Helpdesk avustaa tarvittaessa

Jos sinulla on kysyttävää tai kohtaat ongelmia käyttöönotossa, IT Helpdesk auttaa!

Taideyliopiston IT Helpdeskin tavoittaaa sähköpostitse help@uniarts.fi tai puhelimella +358 294 47 2200 (ark. 8:30 – 15:00)