Yleiset ohjeet Sibelius-Akatemian tohtoriopiskelijoille

Löydä perustiedot tohtoriopintojen suunnittelusta, ohjauksesta ja etenemisestä.

Opintojen kokonaiskaari

Tohtoriopinnot noudattavat yliopiston yleistä lukuvuosiaikataulua ja niiden tavoiteaikataulu on 4 vuotta.

Muista opintojen alussa

Huolehdi vuosittain

  • Lukuvuosi-ilmoittautuminen
  • Kurssi-ilmoittautuminen ja tukiopintojen valinta OVO:n kanssa
  • Tohtoriseminaari (1–4 v.)
  • Taiteelliset osiot
  • Raportointi

Kun valmistut, muista

  • Tutkielman tai väitöskirjan esitarkastus
  • Tukiopintojen läpikäynti OVO:n kanssa
  • Tarkastus- tai väitöstilaisuus
  • Tutkintotodistuksen hakeminen
  • Publiikki ja promootio

Opintojen suunnittelu, ohjaus ja tukiopinnot

Opintojesi aluksi tohtorikoulu osoittaa sinulle opintojen vastuullisen ohjaajan (OVO). Hän on Sibelius-Akatemian professori tai opettaja, joka on suorittanut tohtorin tutkinnon. Sinun tulee tehdä ohjaajan kanssa kirjallinen ohjaussitoumus (ks. linkki), jossa määritellään muun muassa ohjaajien, esitarkastajien ja opiskelijan tehtävät.

Tohtoriopiskelijoille tarjolla olevat kurssit löydät Sibelius-Akatemian opinto-oppaasta (valitse Tohtorikoulutus > Musiikin tohtorikoulutus)

Kunkin opintojakson vastuuopettaja vastaa opintosuoritusten ilmoittamisesta Peppiin ja poikkeustapauksissa tohtorikoulutuksen Tutti-tiimille, jossa ne siirretään opintorekisteriin. Opiskelijan Pepistä voit seurata opintosuorituksiasi ja ilmoittautua kursseille.  

Opinnot ja yhteistyö muissa yliopistoissa

Sinulla on mahdollisuus sisällyttää jatkotutkintoosi myös muissa yliopistoissa suoritettavia opintoja, jotka soveltuvat tutkintosi aihepiiriin. Nämä opinnot voi sisällyttää tutkintoon, jos niistä on sovittu opintojen vastuullisen ohjaajan kanssa etukäteen. 

Rohkaisemme sinua osallistumaan kansainvälisiin tapahtumiin ja konferensseihin sekä alan keskusteluun esimerkiksi esitelmin, posterein tai kirjoittamalla artikkeleita. Konferensseihin osallistumisesta ja artikkeleiden kirjoittamisesta on mahdollisuus saada myös opintopisteitä. 

Tutustu Musiikintutkimuksen valtakunnalliseen tohtorikoulutusverkostoon (MuToVe).

Raportointi

Tohtoriopiskelijoiden tulee raportoida vuosittain jatkotutkintoonsa liittyvät julkaisut ja taiteellinen toiminta UniartsCRIS-järjestelmään. Edellisen vuoden raportoinnin deadline on yleensä seuraavan vuoden tammikuussa, ja raportoinnista muistutetaan sähköpostilistoilla. Voit kysyä raportoinnista sähköpostitse osoitteesta cris@uniarts.fi

Viestintäkanavat

Koulutusta koskeva tieto kulkee sähköpostin välityksellä, ja viralliseen viestintään käytämme vain uniarts.fi-osoitteita. Seuraa Opiskelijan Uniarts -sivustoa säännöllisesti ja lue Taideyliopiston sisäiset uutiskirjeet.  

Tilat ja IT-palvelut

Yleiset Taideyliopiston tilojen käyttöä ja varaamista sekä IT-palveluja ja järjestelmiä koskevat ohjeet koskevat myös tohtoriopiskelijoita.

Opintojen rahoitus

Kun haet apurahoja, avustuksia ja työskentelyrahoitusta esimerkiksi yksityisiltä säätiöiltä, voit pyytää suosituksia ja lausuntoja ohjaajaltasi, opettajalta tai muilta asiantuntijoilta. Pyydä suositusta ainakin muutamaa viikkoa ennen hakemuksen määräaikaa ja toimita hakemuksessa oleva tutkimussuunnitelma lausunnonantajalle.

Perehdy huolellisesti rahoitusta myöntävän tahon ohjeisiin ja toimita lausunnonantajalle niiden mukaiset tiedot (esim. linkki lausunnonantajan verkkopalveluun tai osoite, johon lausunto toimitetaan).

Tohtorikoulutettavien työpaikat

Vuosittain tohtorikouluissa avautuu muutamia tohtorikoulutettavien kuukausipalkkaisia toimia, joihin voidaan palkata opinnoissaan hyvin edenneitä opiskelijoita. Avoimista paikoista tiedotetaan yliopiston virallisilla sähköpostilistoilla.