Vii­des Uniarts Fest juh­lis­taa yli­opis­ton kym­men­vuo­tis­ta tai­val­ta – oh­jel­mas­sa kau­pun­gin tuo­rein­ta tai­det­ta ja yh­teis­kun­nal­li­sia kes­kus­te­lui­ta

Taideyliopiston opiskelijoiden, opettajien ja alumnien osaamista esittelevä monipuolinen Uniarts Fest järjestetään perjantaina 22.9. yliopiston Sörnäisten kampuksella. Tapahtuma alkaa yliopiston lukuvuoden avajaisilla klo 14.00–15.30 ja jatkuu Uniarts Festin ohjelmalla. Ohjelma on kokonaan maksutonta yleisölle.

Tapahtuman ohjelma kattaa eri taiteenalat musiikista kuvataiteeseen, teatteriin ja tanssiin. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan opastetuilla kierroksilla Sörnäisten kampuksen tiloihin ja paikkoihin, jotka ovat normaalisti suljettuna yleisöltä.

Keskusteluissa pohditaan tulevaisuuden aineksia

Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii tulevaisuuden aineksia: miltä näyttää hyvinvoinnin ja onnellisuuden tulevaisuus? Voiko epätäydellisyyttä ulkoistaa tekoälylle? Entä miten rakennettu ympäristö luo hyvinvointia?

Puheohjelma koostuu neljästä dialogista, joissa keskustelijoina ovat tapahtumassa palkittavat Taideyliopiston vuoden alumnit, tekoälyasiantuntija Mikko Koskinen, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tuore dekaani Otso Huopaniemi, MEP Sirpa Pietikäinen, kansanedustajat Minja Koskela ja Fatim Diarra sekä journalisti Niclas Storås.

Taideohjelma levittäytyy kampuksen eri tiloihin

Festivaalipäivänä monipuolisia esityksiä nähdään eri tiloissa Sörnäisten kampuksella. Lippuja ei tarvitse varata – yleisö voi vain kävellä sisään esityksiin.

Myllyn katutason Kuva/Tila-galleriassa on nähtävissä opiskelijoiden taidetta esittelevä Kandinäyttely.

Uniarts Festin musiikkiohjelma sisältää kaikkea kansanlaulusta klassiseen musiikkiin, kitarakonsertteihin ja pelimanniparaatiin.

Konserttien lisäksi festivaalilla nähdään tanssi-, teatteri- ja performanssiesityksiä sekä video- ja äänitaidetta. 

Ilta jatkuu jatkoilla Tanner-ravintolassa, jonne on vapaa pääsy. Tannerin keittiö on auki klo 22 asti. Ohjelmassa taideyliopistolaisten esittämää tanssittavaa musiikkia.

Historian viides taidefestivaali 

Taideyliopiston yhteinen taidefestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran Musiikkitalossa kesäkuussa 2019 nimellä Feel Helsinki ja se houkutteli paikalle yli 5500 kävijää. Koronapandemian aikana tapahtuma on järjestetty osin Musiikkitalossa ja osin virtuaalisesti. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään toisen kerran Taideyliopiston toisella kampuksella Sörnäisissä Uniarts Fest -nimellä. Tapahtuma juhlistaa samalla yliopiston kymmenvuotista taivalta.