Tyypit tutuksi: Yhdenvertaisuusyhdyshenkilöt

Opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään 8.-14.4. Osana mielenterveysviikkoa nostamme keskeisiä henkilöitä Taideyliopiston yhteisöstä. Tänään esittelemme Taideyliopiston yhdenvertaisuusyhdyshenkilöt Tuula Kivistön ja Kati Autereen.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

Tuula: Olen Tuula Kivistö, Töölön kampuksen yhdenvertaisuusyhdyshenkilö, johon voi ottaa yhteyttä, jos on kohdannut epäasiallista tai epäoikeudenmukaista kohtelua. Työskentelen Sibelius-Akatemiassa kehittämispalveluissa johdon tuessa. Käytännössä avustan pääasiassa tutkimuksesta ja taiteellisesta toiminnasta vastaavia varadekaaneja sekä muita johtoryhmäläisiä. Autan tarvittaessa myös Sibelius-Akatemian koulutusohjelmajohtajia, ainejohtajia ja tohtorikoulujen johtajia.

Kati: Olen Kati Autere ja työskentelen Teatterikorkeakoulun puvuston päällikkönä. Olen lisäksi Sörnäisten kampuksen yhdenvertaisuusyhdyshenkilö.

Mikä on työssäsi parasta?

Tuula: Parasta on taiteiden ja koulutuksen eteen tehtävä työ, omalta osaltani koulutuksen mahdollistaminen. Tehtäväni ovat hyvin monipuoliset ja tunnen olevani joka paikan höylä 😊.

Kati: Parasta on yhteistyö esittävän taiteen opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa. Omaan työhön vaikuttaa paljon ihmiset ympärilläni ja olen todennut, että tämä ympäristö on hyvä ympäristö. Erilaisia puvuston työtehtäviä on vuosien saatossa ollut monenlaisia ja ne ovat sekä haastaneet että opettaneet paljon.

Yhdenvertaisuusyhdyshenkilön roolissa olen toiminut viitisen vuotta. Tässä roolissa olen päässyt laajentamaan osaamistani tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioissa. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmässä työskentely on ollut koko Taideyliopistotasoista ja yksittäiset yhteydenotot ovat taas olleet toisesta ääripäästä eli hyvin henkilökohtaisia. Minä toimin ensisijaisesti henkilöstön yhteyshenkilönä, mutta olen myös opiskelijoiden käytettävissä tarvittaessa. Osallistuin muutama vuosi sitten mm. Kuvan opiskelijoiden kokoaman Turvallisemman tilan ohjeiden kommentointiin.

Missä on henkinen kotisi?

Tuula: Henkinen kotini on musiikissa, taiteissa ja kulttuurissa. Olen siitä onnekkaassa asemassa, että musiikki on kuulunut elämääni aina. Mutta olen ollut lapsesta saakka kiinnostunut myös muista taiteista.

Kati: Henkinen kotini sijaitsee jossain metsässä Pohjois-Karjalassa.

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet käynyt viimeksi katsomassa?

Tuula: Viimeksi olen ollut kansanmusiikin koulutusohjelman 40-vuotisjuhlissa Musiikkitalolla helmikuussa, koska olen kansanmusiikin alumni.

Kati: Kävin katsomassa ohjaajaopiskelija Ismael Peuran Männistön koti – yksi pelastui -esityksen. Oli ilo nähdä hyvä ja kaikin puolin ammattimaisesti toteutettu teos. Lastensuojelua käsittelevä aihekin kosketti.

Kenelle haluaisit lähettää terveisiä, ja millaisia?

Tuula: Lähetän terveisiä ihan kaikille Taideyliopistossa. Voimia, ja toivon, että elämästä olisi mahdollista löytää myös iloa näinä aikoina!

Kati: Erityiset terveiset haluaisin lähettää Kuvalle. Jos siellä on ketään, joka kokee tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat kiinnostavaksi, hän olisi lämpimästi tervetullut liittymään yhdyshenkilöiden ryhmään ja tuomaan osaamista erityisesti kuvataiteen maailmasta.