Nuot­ti­tie­to­kan­to­ja koe­käy­tös­sä 

Kirjasto on hankkinut Taideyliopiston koekäyttöön kaksi nuottitietokantaa, Henle Library – Campus Edition ja Recent Researches in Music Online (RRIMO).  

Kaikki koekäytössä olevat tietokannat löytyvät kirjaston tietokantalistalta ”Koekäytöt ja uutuudet” -otsikon alta, ja niihin kirjaudutaan etänä omilla Uniarts-tunnuksilla, ellei toisin mainita.    

Henle Library – Campus Edition 

Henle Library – Campus Edition -sovellus tarjoaa pääsyn Henle Libraryn koko aineistoon, joka sisältää kaikki G. Henle -kustantamon Urtext-editiot. Vuosittain julkaistaan noin 50 uutta Urtext-editiota. Rekisteröityminen tulee tehdä Uniarts-sähköpostiosoitteella. Koekäyttö päättyy 15.6.2024. 

Rekisteröinti: Luo tili osoitteessa http://ezproxy.uniarts.fi/login?url=https://www.henle-library.com/en/campus-edition/#createaccount . Rekisteröi tilisi Uniarts-sähköpostiosoitteella. Tiliä ei pidä luoda suoraan Henle Library -sovelluksesta. Kun olet täyttänyt lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja klikannut “Send”, vieritä avautuva sivu alas asti ja katso että sivusto sanoo “Success”. Lue myös Henlen ohjeet käyttäjille.  

Jos haluat tietää enemmän sovelluksen ominaisuuksista, selaa Henle Library – Campus Edition App -opasvideoita. Henlestä on saatavilla verkkoselainversio, mutta se sallii vain nuottien lukemisen näytöltä. Kaikkia Henlen toimintoja voi käyttää ainoastaan mobiililaitteissa. 

Sovellus on suunniteltu mobiilikäyttöön tablet-tietokoneilla, joten se on saatavilla iPadeille, iPhoneille (iOS 13 ja uudemmat) ja Mac-tietokoneille, jotka sisältävät Applen piisirun (M1 ja M2). Sovellus toimii myös Android-tableteilla ja älypuhelimilla (Android 5.0 ja uudemmat) sekä Chromebookeilla.  

Recent Researches in Music Online (RRIMO)

Recent Researches in Music Online (RRIMO) sisältää kriittisiä editioita eri aikakausien musiikista. Käytettävissä on useita eri sarjoja: keskiaika, renessanssi, barokki, klassismi, 1800- ja 1900-luku, amerikkalainen (mukaan lukien MUSA) ja suullinen perinne. Koekäyttö sisältää kaikki RRIMOn julkaisut vuoden 2018 alusta alkaen. Koekäyttöön ei sisälly Legacy Collection. Käyttäjillä on pääsy partituurien (score) ja nuottikirjojen (partbooks) täydelliseen sisältöön. Lisää tietoa RRIMOn sivuilta. Koekäyttö päättyy 8.6.2024. 

Anna palautetta ja ehdota uusia tietokantoja koekäyttöön  

Kirjasto toivoo palautetta koekäytössä olevista tietokannoista Taideyliopiston opiskelijoilta ja henkilökunnalta. Voit antaa palautetta palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: lib@uniarts.fi   

Kirjasto ottaa pitkin vuotta koekäyttöön uusia tietokantoja, joita voi myös ehdottaa kirjastolle hankintaehdotuslomakkeella

Uusien tietokantojen hankkimisesta seuraavalle vuodelle päätetään edellisen vuoden lopulla. Päätöksiin vaikuttavat erityisesti kirjaston vuosittaiset aineistomäärärahat ja Taideyliopiston kirjaston aineiston kehittämisohjelma sekä tietokantojen koekäytöistä saatu palaute ja käyttötilastot.