N-talon opiskelijaravintola keskittyy tarjoamaan kasvis- ja vegaaniruokaa

N-talon ravintola Tempo on tarjonnut vuoden alusta alkaen keskitetysti ainoastaan kasvis- ja vegaaniruokaa. Ehdotus tästä on tullut ylioppilaskunnalta ja muutoksella on pyritty vastaamaan opiskelijoiden toiveeseen tämän tyyppisestä tarjonnasta. Myös Kela suhtautui ehdotukseen suopeasti koska lähistöllä on useita opiskelijahintaista sekaruokaa tarjoavia ravintoloita. Alla ravintolan terveiset kaikille asiakkaille. Muista antaa palautetta ja kehitysehdotuksia ravintolalle jatkokehitystä auttamaan.

”Tempo Goes Green on uusi kasvisruokaravintola, joka vastaa opiskelijoiden ja nuorten muuttuneisiin ruokailutottumuksiin ja arvoihin. Haluamme tarjota asiakkaillemme herkullista, terveellistä ja ilmastoystävällistä ruokaa, joka sopii kaikille. Tule ja koe syömisen ilo ja makujen rikkaus Tempo Goes Green -ravintolassa!”

Taustalla muuttuvat ruokailutottumukset ja vastuullisuus

Me Compass Groupilla haluamme vastata opiskelijoiden muuttuneisiin ruokailutarpeisiin. Siksi teimme kansainvälisen tutkimuksen (Global Eating at Work 2023), johon osallistui vastaajia opiskelijoita ja työssäkäyviä suomesta ja eri maista. Tutkimuksessa kysyimme heiltä, mitä he arvostavat ja toivovat ruokapalveluilta. Tutkimuksemme tulokset osoittavat, että opiskelijat ovat yhä tietoisempia ja kiinnostuneempia ruoan vaikutuksista omaan terveyteen ja ympäristöön. He haluavat syödä enemmän kasvis- ja vegaaniruokaa, jotka ovat ilmastoystävällisiä ja vastuullisia.

Tutkimuksemme mukaan 54 % opiskelijoista syö mielellään kasvisruokaa ja 75 % nuorista toivoo, että ruokapalvelut auttaisivat heitä tekemään terveellisempiä valintoja. Monet opiskelijat (54 %) ovat myös muuttaneet syömistään vähentääkseen omaa ilmastokuormitusta. Lähes puolet opiskelijoista syö mielellään vegaaniruokaa tai on valmis kokeilemaan sitä. Me Compass Groupilla haluamme tarjota opiskelijoille monipuolisia ja maukkaita kasvisperäisiä aterioita, joissa liha on vaihtoehtoinen lisä. Näin voimme tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja ilmastotavoitteita.