Työelämäkokemusta ja muita projekteja orkesteriopiskelijoille

Opiskelijoille on tarjolla paljon mahdollisuuksia päästä soittamaan eri tilanteissa ja liittää nämä projektit osaksi opintojaan.

Koesoitot

Orkesteriperiodeille valitaan säännöllisesti ohjelmistoa, joka tarjoaa solistitehtäviä myös opiskelijoille. Ohjelmistoja pyritään suunnittelemaan siten, että eri instrumenttiryhmien edustajilla on mahdollisuus saada solistitehtäviä. Solistit valitaan pääasiallisesti koesoittojen kautta. Lisäksi erityisprojekteihin ja kisällikoulutukseen järjestetään orkesterisoittajien koesoittoja tarpeen mukaan. Koesoitoista ja koesoittotehtävistä ilmoitetaan aineryhmien Teams-ryhmissä, OPAS -järjestelmässä ja sähköpostitse.

Lisätietoja: Anna Rombach, +358407104333, anna.rombach@uniarts.fi

Kisällitoiminta

Sekä HKO että RSO valitsevat vuosittain Sibelius-Akatemian orkesterisoitinten opiskelijoita kisälleiksi, jotka pääsevät osallistumaan orkestereiden toimintaan ammattimuusikoiden ohjauksessa. Tavoitteena on tarjota opiskelijoille arvokasta työelämäkokemusta.

Puhaltimien kisällikoulutusta järjestetään myös yhteistyössä Tapiola Sinfoniettan kanssa ja lisäksi trumpettien kisällikoulutusta yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan kanssa.

S-IO35 Kisällikoulutus jousille RSO ja HKO

RSO:n kisällikoulutus järjestetään syyskauden aikana, ja HKO:n kisällikoulutus järjestetään aina kevään aikana. Koesoittoajat ja tarkat tiedot ilmoitetaan erikseen.

S-IO29 Kisällikoulutus puhaltajille RSO ja HKO

Koesoitot järjestetään instrumenteittain. Lisätiedot koesoitoista ja ohjelmasta soitinten koordinoivilta opettajilta. Nimilistan ja yhteystiedot löytyvät OPAS -järjestelmästä.

Lisätietoja: Anna Rombach +358407104333, anna.rombach@uniarts.fi

Kisällikoulutukseen osallistumisen jälkeen täytettävän lomakkeen löydät OPAS:ista.

Tutkinto-orkesteri ja pisteet

Tutkintoihin koottavista orkestereista (S-IO15) voi saada ½ – 2 opintopistettä silloin, kun soittajat eivät saa palkkiota. Pisteiden määrään vaikuttavat teoksen vaativuus, harjoitusten lukumäärä ja käytetty harjoitusaika. Tutkinnon suorittajan on selvitettävä ketkä opiskelijoista haluavat tutkinto-orkesteripisteitä, ja toimitettava sitten orkesteritoimistoon lista näistä opiskelijoista.

Tutkinto-orkesterisoittajan tulee tarkistaa itse, onko hän saanut jo aiemmin tutkinto-orkesterista pisteitä, sillä opintojakson voi suorittaa tutkintoon vain kerran.

Kerro orkesteritoimistoon sähköpostitse seuraavat tiedot;

  • tutkinnon suorittaja, instrumentti
  • orkesterisäestyksellinen teos/ teokset
  • harjoitusajat
  • tutkinto, aika, paikka
  • kapellimestari

Kun suunnittelet tutkintosi aikataulut, varmista aina, ettei projektissa ole päällekkäisyyksiä orkesteritoiminnan kanssa! Ota yhteyttä hyvissä ajoin etukäteen aikataulujen selvittämiseksi: Márta Schmidt +358504723178, marta.schmidt@uniarts.fi ja Anna Rombach +358407104333, anna.rombach@uniarts.fi

Tutkinnon suorittaja koordinoi ja ilmoittaa suunnittelijalle opiskelijat, jotka toivovat pisteitä alla olevan lomakkeen kautta.