Ohjeet plagiaatintunnistusjärjestelmän käyttöön

Taideyliopistossa on käytössä Turnitin-plagiaatintunnistusjärjestelmä, jonka avulla tohtorintutkintojen ja maisterintutkintojen kirjalliset osat tarkistetaan.

Maisterin opinnäytteen ohjausprosessiin kuuluu opinnäytteen kirjallisen osion tai tutkielman alkuperäisyyden tarkastaminen Turnitin-järjestelmällä. Uusi ohjeistus Turnitinin käytöstä tulossa lähiaikoina.

Sähköisellä plagiaatintunnistuksella tarkoitetaan tekstien samankaltaisuuksien vertaamista aiempiin oppilastöihin, internet-aineistoihin ja kustannettuihin materiaaleihin, jotka löytyvät Turnitin tietokannasta.

Ohjeet Turnitin käyttöön

Saat ohjaajaltasi tai opettajaltasi sähköpostiin kutsun Turnitin-järjestelmään. Kirjaudu Turnitiniin Artsin työkalut -valikon kautta.

 1. Kirjautumisen jälkeen avaa luokkasi (esim. seminaariryhmäsi) salkku näpäyttämällä luokan nimeä Opiskelijan kotisivullasi.
 2. Etsi luokkasalkusta ohjaajasi luoma tehtävä (esim. valmiin tutkielman palautus)
 3. Näpäytä tehtävän vieressä olevaa Lähetä-nappia ja palauta työ.
 4. Työn palautussivu avautuu. Syötä työn otsikko. Valitse palautettava työ klikkaamalla selausnappia ja valitsemalla työ koneeltasi. Huomaathan, että opinnäyte tulee palauttaa järjestelmään PDF-muotoisena!
 5. Tarkista että kaikki tiedot ovat oikein. Vahvista palautus klikkaamalla Hyväksy-nappia. Kun olet vahvistanut palautuksen, näkyviin tulee digitaalinen kuittaus. Kuitin kopio lähetetään sinulle sähköpostitse.
 6. Jos haluat nähdä palautetun työn, klikkaa Siirry Salkkuun, jossa voit tarkastella työtäsi.
 7. Ilmoita sähköpostiviestillä ohjaajallesi tai opettajallesi, kun olet palauttanut työsi järjestelmään.
 8. Eri koulutusohjelmissa voi olla omat käytäntönsä palautettujen töiden käsittelyssä. Ohjaajasi tai opettajasi voi ohjata työtäsi Turnitin-järjestelmässä tai hän tarkastaa alkuperäisraportin ja ottaa sinuun yhteyttä sähköpostilla hyväksyäkseen työsi, pyytääkseen lisäselvityksiä tai antaakseen lisäohjeita tekstin muokkaamiseksi. Voit myös itse tarkastella alkuperäisraporttia, jos ohjaajasi on antanut sinulle tähän oikeudet. Tätä varten klikkaa tehtävän oikealla puolella olevaa Alkuperäisyysraportti -kuvaketta. Alkuperäisraportin muodostamisessa menee yleensä aikaa, odottele kärsivällisesti.
 9. Kun ohjaaja tai opettaja on hyväksynyt alkuperäisraportin, voit palauttaa työsi osastosi ohjeiden mukaan.

Omatoiminen tarkastus

Voit kokeilla Turnitinin käyttöä ja tarkastaa oman tekstisi myös omatoimisesti.
Toimi silloin näin:

 • Kirjaudu Turnitiniin Artsin työkaluvalikosta.
 • Ilmoittaudu luokkaan käyttäen näitä tietoja:
  • Luokkatunnus: 27271588
  • Ilmoittautumisavain: omatoimisuus
 • Voit palauttaa tekstisi napsauttamalla tehtävän ”Lähetä” -painiketta ja katsella palautustasi kohdasta ”Näkymä”.