Uudet tulostimet asennetaan Helsingin kampuksen kiinteistöihin 15.–23.6.2024 

Taideyliopiston tulostusjärjestelmä uusitaan kesäkuun 2024 aikana yhteistyössä Unigrafian kanssa. Uuden järjestelmän myötä tulostusajat lyhenevät, materiaalin hallinta helpottuu ja käyttöliittymää on helpompi käyttää. 

Asennusten aikataulu 

Uudet laitteet asennetaan kiinteistöihin 15.– 23.6.2024 välisenä aikana. Tämä saattaa aiheuttaa kiinteistöissä katkoksia tulostuspalvelussa, mutta katkot ja muu haitta käyttäjille pyritään minimoimaan. 

Uuden järjestelmän käyttöönoton yhteydessä aloitetaan nykyisen Canon-järjestelmän alasajo, joka poistuu käytöstä viimeistään heinäkuussa 2024. 

Yliopiston tulostimien kokonaismäärää tiivistetään 

Uutena toimittajana Unigrafian tulostuspalvelussa on Ricoh. Uudessa palvelussa uusitaan kokonaan Taideyliopiston tulostuslaitekanta ja taustajärjestelmä, käsittäen kaikki monitoimilaitteet ja verkkotulostimet. Uudet tulostimet ovat ympäristöystävällisempiä nykyisiin tulostimiin verrattuna ja säästävät energiaa.  

Uuden järjestelmän myötä Taideyliopiston kokonaislaitemäärä tullaan tiivistämään nykyisestä. Uusien laitteiden määrä pohjautuu pitkän ajan käyttöastemääriin ja tulevien laitteiden sijainnit on määritelty yhdessä siten, että ne palvelevat käyttäjiä mahdollisimman kattavasti. 

Uusi järjestelmä, tuttu käyttölogiikka 

Uuden palvelun myötä opiskelijoille ja työntekijöille tullaan asentamaan uudet tulostusjonot uutta palvelua varten. Lisäksi asennusten yhteydessä jaetaan uudet tunnisteet ja ohjeistus tunnisteen rekisteröimiseksi. Myös nykyiset tunnisteet (esimerkiksi HSL-kortit) ovat edelleen käytettävissä rekisteröimällä ne uuteen järjestelmään.  

Uusi järjestelmä toimii periaatteessa samalla tavalla kuin aiempi Canon-järjestelmäkin, eli käyttäjä rekisteröi saadun tunnisteen monitoimilaitteella, lähettää tulostustyön pilvitulostusjonoon, tunnistautuu monitoimilaitteella ja vapauttaa työn omasta jonostaan. 

Monitoimilaitteissa on edelleen kopiointi- ja skannausmahdollisuus, skannauksen saa ohjattua suoraan myös omaan sähköpostiin. 

Uutena ominaisuutena järjestelmässä on MyPrint-palvelu, joka mahdollistaa tulostusjärjestelmän käytön omilta laitteilta Taideyliopiston kampuksilla. Myprintistä tuodaan tarkemmat ohjeet käyttäjille asennusten valmistuttua. 

Opiskelijoiden tulostuskiintiöt poistuvat 

Opiskelijoiden tulostaminen sallitaan jatkossa kaikille laitteille, eikä erillistä tulostuskiintiötä tule käyttöön. Tulostaminen on kuitenkin sallittua vain opintoihin liittyvissä asioissa. Seuraamme käyttäjien tulostusmääriä säännöllisesti ja mahdollisiin väärinkäytöksiin puututaan välittömästi.  

Huomioithan, että ostetut saldot eivät siirry nykyisestä järjestelmästä uuteen. Jos olet hankkinut uutta saldoa, muista käyttää se pois ennen uudistusta. 

Lisätiedot ja yhteystiedot  

Jos teillä on ennakkoon kysyttävää tai haluatte lisätietoja tästä muutoksesta, voitte ottaa yhteyttä Taideyliopiston digipalveluihin sähköpostitse help@uniarts.fi tai Unigrafiaan osoitteessa tulostus@unigrafia.fi.