Tekoja paremman Taideyliopiston puolesta -kampanja keräsi yhteensä 34 ehdotusta – ideat jatkokehitykseen ja toteutukseen
Käynnistimme viime syksynä rehtorin aloitteesta opiskelijoille suunnatun kampanjan, jonka tarkoituksena oli kerätä ja toimeenpanna opiskelijoiden näkemyksiä ja kokemuksia siitä, miten yliopisto voisi käyttää resurssejaan – esimerkiksi opiskelijoiden ja henkilöstön aikaa ja osaamista, tiloja, soittimia, teknologiaa ja järjestelmiä – nykyistä paremmin. Lue kampanjan aloitusuutinen.
Ehdotuksia jatkokehitetään vuoden 2024 aikana
Kampanja keräsi kaiken kaikkiaan 34 ehdotusta yhteensä 27 opiskelijalta. Osa opiskelijoista jätti useamman ehdotuksen, ja osa yhtenä ehdotuksena lähetetyistä ideoista sisälsi useamman toimenpiteen. Osa ehdotuksista kohdistuu tiettyyn akatemiaan, osa taas koskee laajemmin koko Taideyliopistoa.
Näistä ehdotuksista on nyt valittu 17 toimenpidettä jatkokehitykseen ja viisi osittaiseen jatkokehitykseen. Toimenpiteitä edistetään vuoden 2024 aikana yliopiston ja akatemioiden resurssien puitteissa. Lopputuloksista tullaan viestimään kuluvan vuoden aikana.
Kaikki ehdotuksen jättäneet saivat kirjallisen palautteen ja pienen palkinnon kiitoksena osallistumisesta. Osalle opiskelijoista tarjotaan myös palkallista tuntityötä ehdotuksen eteenpäin kehittämiseksi.
Kampanjan lisäksi opiskelijoilta on kysytty palautetta tilojen kehittämiseen tilakyselyllä toukokuussa 2023. Tilakyselyn perusteella tehdyistä muutoksista ja parannuksista voit lukea Opiskelijan uniartsista. Lue uutinen.
Päätökset jatkokehitykseen valituista ehdotuksista
Hajusteeton Taideyliopisto
Lisätään viestinnällisillä toimenpiteillä tietoisuutta hajusteiden aiheuttamista haitoista.
Tohtoriopiskelijoille varausoikeudet kokoustiloihin
Laajennetaan tohtoriopiskelijoiden varausoikeuksia, jos teknisesti mahdollista.
Kestävämpi matkustaminen
Tuodaan matkustusohjeen jatkokehitykseen pohdinta, onko yliopistolle tarpeen asettaa lentokiintiöitä. Hyvät uudet matkustuslinjaukset jo olemassa, jossa ohjeistetaan vähentämään lentämistä.
Raportti opintojen esteellisyydestä
Aloitetaan kehittämistyö yhteistyössä tilapalvelujen ja opintohallinnon kanssa, jossa selvitetään opiskelijoiden kokemia esteellisyyksiä esimerkiksi tiloissa.
Tohtorikoulutuksen parempi hyödyntäminen ja näkyvyys yliopiston sisällä ja ulkoisesti
Otetaan opintopalveluissa kehitykseen erityisesti tilaratkaisut, opetuksen toteutuksen suunnittelu ja sen yhteys tohtorikoulutettaviin.
Sukupuolineutraalit vessat Sibelius-Akatemiaan
Ehdotus toteutettiin Töölön kampuksen Nervanderinkadun toimipisteessä tilapalveluiden toimesta tammikuussa 2024. Musiikkitalolla on käynnissä vielä uusien opasteiden suunnittelu, ja muutokset toteutuvat kevään aikana. R-talon wc-tiloissa sukupuolineutraalius on jo valmiiksi huomioitu. Lisäksi kaikille opettajille pyritään järjestämään Sukupuolen tiedon työpaja/koulutus.
Vahvistusjärjestelmä tilavarauksiin
Asiaa selvitetään, onko mahdollista teknisesti toteuttaa järjestelmän kehityksen puitteissa.
Viihtyisämmät työskentelykopit Teatterikorkeakoulun Torille
Otetaan kehitykseen, mutta toteutus todennäköisesti vasta vuonna 2025, jolloin Toria kehitetään kokonaisuutena.
Tiloja opiskeluun Töölön kampukselle ja pieniä arkea helpottavia asioita
Tilapalvelut selvittävät, onko N-taloon mahdollista lisätä opiskelijoille työskentelytiloja, joissa tehdä kirjallisia opiskelijatehtäviä. Selvitetään mahdollisuutta hankkia lisää naulakoita R-talolle ja parantaa käytäväkeittiöiden varustusta.
Viestinnän ja yhteisöllisyyden parantaminen ja syrjintään liittyvä keskustelusarja/kurssi
Viestinnän selkeyttämistyötä on tehty vuoden 2023 aikana ja jatketaan vuonna 2024. Ehdotus keskustelusarjasta tai kurssista osana henkilöstökoulutuksia viedään HR:ään selvitykseen.
Pepin käyttäjäystävällisyyden parantaminen
Käyttäjäystävällisyyttä pyritään parantamaan osana Pepin teknistä kehitystä.
Nuottitelineitä N-talon jonotusluokkiin
Ehdotus viedään toteutukseen.
Pääsykokeisiin kiintiö kansainvälisille opiskelijoille ja lukukausimaksuhuojennuksen ehtojen selkeyttäminen
Näkökulmat otetaan mukaan lukuvuosimaksuja käsittelevään jatkotyöhön.
Ilmaiset verkkokurssimateriaalit kaikille
Otetaan jatkokeskusteluun osana kansallista digivision kehittämistyötä.
Opintojen suoritustapojen uudistaminen ja opiskelua haittaavien käytäntöjen purkaminen
Syksyllä 2024 voimaan tulevat uudet opetussuunnitelmat pyrkivät ratkaisemaan opiskelijoiden kokemia haasteita. Tarkoituksena on lisätä muun muassa vaihtoehtoisia suoritustapoja ja Moodle-kursseja.
Teatterikorkeakoulun tanssin-/teatteriopettajan maisteriopintoihin yhteistyötä Sibelius-Akatemian musiikkiliikunnan syventävän opintokokonaisuuden kanssa
Asiaa selvitetään vuoden 2024 aikana
M-talon Agora-aulan käytön ja viihtyisyyden parantaminen
Tilaan on tilattu uusi kalustus, ja suunnitelmia viihtyisyyden parantamiseksi on tehty.
Osittaiseen jatkokehitykseen valitut ehdotukset
Kansainvälisten kontaktien ja rahoituksen maksimointi
Taideyliopisto osallistuu jo nyt aktiivisesti erilaisiin hakuihin ja kansainvälisten verkostojen toimintaan. Tutkitaan mahdollisuutta järjestää tutustumistilaisuuksia Taideyliopistoon kansainvälisten opiskelijoiden vanhemmille.
Töölön kampuksen tilojen käyttömahdollisuuksien laajentaminen
Tiloja kehitetään jatkuvasti kampuskehittämisen työryhmässä.
Mentoroinnin kehittäminen
Vaihtoehtoja yliopiston eri mentorointijärjestelmien kehittämiseksi kokonaisuutena selvitetään vuoden 2024 aikana.
Keskustelusarja taiteen monialaisista käytänteistä Taideyliopiston sisällä
Asiaa selvitetään vuoden 2024 aikana.
Töölön kampuksen saunan käyttöönotto
Tilapalvelut ja Sibelius-Akatemian dekaani selvittävät, onko saunaa mahdollista ottaa käyttöön nykyisten resurssien puitteissa.