10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Tasapainoisempi sukupuolijakauma musiikkialalle – vaikuta vastaamalla kyselyyn!

Haluamme ymmärtää, millaisia esteitä ja kannustimia on musiikin tekemiselle ja mitkä tekijät vaikuttavat eniten siihen, että säveltämisestä tai sanoittamisesta tulee ammatti. Yhtenä tutkimuksen ydinkysymyksenä on myös, miksi niin harvat naiset ja muunsukupuoliset päätyvät säveltäjiksi ja sanoittajiksi Suomessa. Toivomme sinulta ideoita ja keinoja asian kehittämiseksi.

Kiitokseksi osallistumisesta arvomme kaikkien vastaajien kesken Tiketin ja F-Musiikin lahjakortteja sekä Musiikintekijä-lehden vuosikertoja. Vastaaminen vie sinulta 5-10 min. aikaa ja tapahtuu anonyymisti. Tutkimuksen tulokset julkistetaan maaliskuussa 2023.

Hanketta koordinoi Teosto ja mukana ovat myös seuraavat tahot: Elements Music, Suomen Jazzliitto, Suomen konservatorioliitto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Musiikkioppilaitosten liitto, Suomen Säveltäjät, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Warner Music Finland Oy ja Yleisradio

Kyselyn toteuttaa toimeksiannostamme Tutkimustoimisto Vastakaiku Oy. Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen toteutuksesta, otathan yhteyttä Katariina Tenhuseen, katariina.tenhunen@vastakaiku.fi.