Taideyliopiston vuosiarviointi 2022

Laatujärjestelmän mukaisesti seuraamme strategiassa ja toimintasuunnitelmissa asetettujen tavoitteiden toteutumista. Vuosiarviointi on osa toiminnan ohjausta ja toteutetaan vuosittain maaliskuussa.

Vuoden 2022 vuosiarvioinnin keskeisimmät havainnot ja kysymykset:

  • Opiskelijapalautteiden tulokset osoittavat, että Taideyliopistolla on paljon vahvuuksia, joita on syytä vaalia ja vahvistaa. Näitä ovat mm. koulutuksen sisällöt ja laatu, hyödyllisen palautteen saaminen, tyytyväisyys omaan opiskeluun ja tutkintoon sekä osaamisen kehittyminen odotusten mukaisesti. Kehittämiskohteeksi nousee opiskelijoiden hyvinvointi: Tulosten valossa yliopistossa ei voida hyvin: on haasteita löytää opintoihin liittyvä tietoa ja tukea, osan mielestä koulutus ei ole vastannut tavoitteita, opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuudet ja ohjaus vaativat kehittämistä. Hyvinvointituloksessa selkeitä akatemiakohtaisia eroja. Vuoden 2022 opiskelijapalautteesta lisää Artsi-uutisessa.
  • Henkilöstön hyvinvointi on parantunut merkittävästi. Opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin tulosten kehittymisessä on eroa. Hyvinvoinnin kehittämisen panostukset tulisi kohdentaa sinne missä niitä eniten tulosten valossa tarvitaan.
  • Tavoiteajassa valmistuminen on yliopistotasolla parantunut. Pitkien maistereiden maisterivaiheen läpäisyä on vielä parannettava (läpäisy = kuinka monta opiskelijaa on valmistunut suhteessa aloittaneista).
  • Strategiset tavoitteet, kuten tutkimuksen tavoitteet, tulisi asettaa yksikkökohtaisesti. Tutkimuksen tuloksissa (julkaisut, kilpailtu tutkimusrahoitus, tohtoritutkinnot) olemme jäljessä sovitusta tavoitetasosta. Miten mahdollistamme, että akateemisella henkilöstöllä on oikeasti aikaa tehdä tutkimusta ja valmistella tutkimusrahoitushakemuksia?
  • Mitä nollatoleranssi tarkoittaa käytännössä, kun opiskelijapalautteen perusteella epäasiallista kohtelua ja syrjintää esiintyy edelleen?
  • Panokset tulee kohdentaa sellaiseen toimintaan, joka suoraan tuottaa OKM-rahoitusta (tavoiteajassa suoritettuja tutkintoja, julkaisuja, ulkopuolista rahoitusta). Tähänastiset lisäresurssipanostukset eivät näy OKM-tuloksissa.
  • Strategian toteuman seurantaa tulee parantaa (mittarit, tavoitteet ja tietopohja).

Löydät kattavasti tilastotietoa Tiedolla johtamisen portaalista, voit myös tutustua Vuosiarviointi 2022 dokumenttiin.

Vuosiarvioinnista vastaa Kehittämispalvelut: Emmi Ruth (SibAn suunnittelupäällikkö), Katariina Kivistö-Rahnasto (KuvAn suunnittelupäällikkö), Alina Savolainen (TeaKin suunnittelupäällikkö), Markus Torkkeli (Kehittämispalveluiden päällikkö) ja Helena Haimi (suunnittelupäällikkö).