10v juhlalogo 10v juhlagif

Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Teatterikorkeakoulun tutkintotodistuksen hakeminen

Ohjeet Teatterikorkeakoulun tutkintotodistuksen hakemiseen sekä tietoa valmistumispäivistä.

Kandidaatin tutkintotodistus

Voit hakea tutkintotodistusta kun kaikki tutkintoon kuuluvat opintosuoritukset on viety Peppiin.

Hakiessasi kandidaatin tutkintotodistusta vastaa ensin valtakunnalliseen Kandipalautekyselyyn osoitteessa https://kandipalaute.fi. Vastattuasi sinut ohjataan kandidaatin tutkinnon todistushakemukselle. Jos et voi vastata kyselyyn, ota yhteyttä osoitteeseen kandipalaute@uniarts.fi.

Kandipalautekyselyyn vastaaminen kestää 15–20 minuuttia. Kyselyn tuloksia käytetään yliopiston opetuksen kehittämiseen. Kandipalaute on osa yliopistojen rahoitusmallia: Tulokset ja vastausprosentti vaikuttaa yliopiston saaman kokonaisrahoituksen määrään, joten vastaukset ovat myös tätä kautta arvokkaita. Taideyliopisto ei pysty yhdistämään annettuja vastauksia opiskelijoihin.

Maisterin tutkintotodistus

Voit hakea tutkintotodistusta kun kaikki tutkintoon kuuluvat opintosuoritukset (myös opinnäyte) on viety Peppiin. Poikkeuksena kesäkuussa valmistuvat; voit hakea todistusta valmistumisaikataulun mukaisesti mutta ehdollisena. Hakemus raukeaa, ellei opinnäytettä hyväksytä opetusneuvoston kokouksessa.

Tohtorin tutkintotodistus

Lukuvuoden 2023-2024 valmistumisaikataulu

Sähköinen tutkintotodistus

Virallinen tutkintotodistus on sähköinen. Tutkintotodistus on ladattavissa Pepistä valmistumispäivänä. Paperista tutkintotodistusta ei ole enää mahdollista saada.

Saat tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen joko suomeksi tai ruotsiksi ja englanniksi.

Tutkintotodistuksen mukana saat englanninkielisen, kansainväliseen käyttöön tarkoitetun, Diploma Supplement -liitteen. Diploma Supplementista käy ilmi tutkinnon taso ja sisältö. Lisäksi siinä kuvataan Suomen koulutusjärjestelmää.

Lataa tutkintotodistus Pepin Atomi-palvelusta alla olevan ohjeen mukaan. Todistuksen lataaminen edellyttää, että uniarts-käyttäjätunnuksesi on voimassa. Käyttäjätunnuksesi lakkaa toimimasta kahden kuukauden kuluttua valmistumispäivämäärästäsi, ellei sinulle ole myönnetty muuta opinto-oikeutta kuten esimerkiksi jatkuvan oppijan opinto-oikeus. Tämän jälkeen et pysty lataamaan virallista tutkintotodistusta.

Mikäli käyttäjätunnuksesi ei ole voimassa, ota yhteyttä oman akatemiasi opintopalveluihin tai osoitteeseen peppi@uniarts.fi todistuksen toimittamiseksi. Tutkintotodistuksesi arkistoidaan sähköisesti Taideyliopiston arkistojärjestelmään.

Tutkintotodistus on PDF/A-tiedosto. Älä koskaan avaa todistusta muokkaustilassa. Muokkaustilaan avattaessa sähköinen allekirjoitusvarmenne rikkoutuu, eikä dokumentti enää ole aito.

Voit luoda virallisesta todistuksesta sähköisiä varmuuskopioita. Kaikki sähköiset kopiot ovat virallisia ja aitoja todistuksia.

Tulostettu tutkintotodistus ei ole virallinen eikä aito. 

Tutkintotodistuksen lataaminen Pepistä

 1. Avaa opiskelijan työpöydän navigaatiovalikosta Atomi-palvelu klikkaamalla opiskelutodistukset-kuvaketta.
 2. Avautuvassa Atomi-palvelussasi on kolme välilehteä: Uusi tilaus, Dokumentit ja Tutkintotodistus. Siirry Tutkintotodistus -välilehdelle.
 3. Välilehdellä on listattuna sinulle luodut dokumentit. Tutkintotodistuksesi löytyy listasta nimellä Tutkintotodistus. Lataa todistus klikkaamalla Lataa oikeasta reunasta.
 4. Tutkintotodistus avautuu joko selaimessa, latautuu selaimen Lataukset-kansioon tai avautuu oletusohjelmalla (esim. Adobe Reader). Tämä riippuu selaimesi asetuksesta. Tarkista tähän liittyvät asetukset selaimesi ohjeistuksista.
 5. Tallenna tutkintotodistus tunnistettavalla nimellä omiin tiedostoihisi.
  • Tutkintotodistus kannattaa tallentaa esimerkiksi pilvipalveluun.
  • Lisäksi tutkintotodistuksesta kannattaa tehdä varmuuskopio ja tallentaa se esimerkiksi muistitikulle.

Publiikki

Teatterikorkeakoulu järjestää juhlallisen todistuksenjakotilaisuuden, publiikin, joulukuussa ja kesäkuussa. 

Seuraavat publiikit: 

 • pe 15.12.2023 klo 14
 • pe 14.6.2024

Publiikkiin kutsutaan kaikki siihen mennessä kyseisen lukukauden aikana maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet.