Käyttäjätunnusten käyttöönotto ja voimassaolo

Miten saat yliopiston käyttäjätunnukset ja sähköpostin käyttöösi ja mihin asti käyttäjätunnukset ovat voimassa valmistumisen jälkeen.

Luomme tunnuksen sinulle automaattisesti, mutta sinun täytyy itse aktivoida se. Uusien opiskelijoiden tunnukset luodaan, kun opiskeluoikeus on rekisteröity. Käyttöoikeudet astuvat voimaan lukukauden alkaessa joko 1.8. tai 1.1. Voit ottaa tunnuksen käyttöön vasta, kun opiskeluoikeutesi on alkanut.

Näin aktivoit käyttäjätunnuksesi

Voit aktivoida uniarts-tunnuksesi itsenäisesti suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla osoitteessa salasana.uniarts.fi. Jos sinulla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia, saat käyttäjätunnuksen akatemiastasi opintopalveluista opintojen alkaessa.

Käyttäjätunnus ja salasana

Taideyliopiston käyttäjätunnus on muotoa abc12345, eli kolme kirjainta ja viisi numeroa.

Tunnistautumisen yhteydessä luot itse kehittämäsi salasanan. Keksi täysin uusi salasana, jota et käytä missään muualla. Sinun kannattaa käydä läpi käyttösäännöt jo ennen tunnistautumispalveluun kirjautumista, koska käyttövaltuus edellyttää käyttösääntöjen tuntemista ja noudattamista.

Taideyliopiston käyttäjätunnusta käytetään kaikkiin IT-palveluihin kirjautumiseen (tietokoneet, järjestelmät ja tulostimet).

Käyttäjätunnuksesta on kahta eri muotoa, esimerkisi Microsoft O365 -palveluun kirjautuessa lisäät tunnuksen loppuun @uniarts.fi -päätteen. Kirjautumissivulla näet kumpaa muotoa tunnuksesta sinun tulee käyttää.

Salasanan vaihtaminen

Mikäli unohdat käyttäjätunnuksesi tai salasanasi, saat haettua käyttäjätunnuksen tai annettua uuden salasanan verkkopankkitunnistautumista käyttäen osoitteessa salasana.uniarts.fi.

Pidä huolta tunnuksestasi

Tunnukset ovat henkilökohtaisia. Älä anna salasanaasi toisen käyttöön missään tilanteessa! Älä käytä yliopiston käyttäjätunnusta ja itse valitsemaasi salasanaa muissa kuin yliopiston palveluissa.

Mitkä järjestelmät käyttäjätunnus kattaa?

Perustutkinto-opiskelijoiden, tohtoriopiskelijoiden, nuorisokoulutettavien sekä erillisiä opettajan pedagogisia opintoja suorittavien ja vaihto-opiskelijoiden käyttöoikeudet kattavat

• sähköpostin
  • tulostuksen kiintiöllä
  • tilanvaraukset
  • kulkuluvat
  • M365-työpöytäsovellukset

Muiden opiskelijaryhmien suppeammat käyttöoikeudet kattavat

• sähköpostin
  • kulkuluvat (tarvittaessa)
  • M365 työpöytäsovellukset

Tunnuksen voimassaolo

Valmistuneen tutkinto-opiskelijan käyttäjätunnus on voimassa kaksi kuukautta valmistumispäivästä.

Jatkuvan-oppijan opinto-oikeutta hyödyntävän valmistuneen opiskelijan käyttäjätunnus
on voimassa perustutkinto-opiskelijan oikeuksin kaksi kuukautta valmistumispäivästä. Sen jälkeen jatkuvalla oppijalla on suppeammat käyttöoikeudet.

Muiden opiskelijoiden käyttäjätunnus lakkaa olemasta voimassa kahden kuukauden kuluttua opinto-oikeuden päättymisestä.

Olin opiskelija kaksi vuotta sitten, löytyykö vanhoja tiedostojani vielä?

Yliopisto poistaa käyttäjän sähköpostilaatikon, OneDriven ja kotihakemiston sisältöineen aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua ja viimeistään yhdeksän kuukauden kuluttua käyttövaltuuden loppumisesta.

Mitä tehdä, kun käyttäjätunnuksen voimassaolo on päättymässä?

Kun käyttäjätunnuksesi voimassaolo on päättymässä, muista poistaa henkilökohtaiset sähköpostisi ja tiedostosi ennen IT-palvelun käyttövaltuuden loppumista.

Lisätiedot

help@uniarts.fi