Tasapainoisempi sukupuolijakauma musiikkialalle – vielä ehdit vastata kyselyyn!

Hyvä musiikkialan opiskelija!

Oletko tehnyt sävellyksiä tai sanoituksia harrastuksena tai työksesi? Tai oletko muuten tekemisessä säveltämisen ja sanoittamisen kanssa? Jos vastasit kyllä, olet juuri oikea henkilö vastaamaan kyselyyn. Asia on äärimmäisen tärkeä ja siksi sinun panoksesi on arvokas!

Haluamme ymmärtää, millaisia esteitä ja kannustimia on musiikin tekemiselle ja mitkä tekijät vaikuttavat eniten siihen, että säveltämisestä tai sanoittamisesta tulee ammatti. Yhtenä tutkimuksen ydinkysymyksenä on myös, miksi niin harvat naiset ja muunsukupuoliset päätyvät säveltäjiksi ja sanoittajiksi Suomessa. Toivomme sinulta ideoita ja keinoja asian kehittämiseksi.

Kiitokseksi osallistumisesta arvomme kaikkien vastaajien kesken Tiketin ja F-Musiikin lahjakortteja sekä Musiikintekijä-lehden vuosikertoja. Vastaaminen vie sinulta 5-10 min. aikaa ja tapahtuu anonyymisti. Tutkimuksen tulokset julkistetaan maaliskuussa 2023.

Kysely on auki 12.2.2023 saakka.

Hanketta koordinoi Teosto ja mukana ovat myös seuraavat tahot: Elements Music, Suomen Jazzliitto, Suomen konservatorioliitto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Musiikkioppilaitosten liitto, Suomen Säveltäjät, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Warner Music Finland Oy ja Yleisradio

Kyselyn toteuttaa toimeksiannostamme Tutkimustoimisto Vastakaiku Oy. Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen toteutuksesta, otathan yhteyttä Katariina Tenhuseen, katariina.tenhunen@vastakaiku.fi.